dokuz8HABER'in 4 Haziran Perşembe günü dokuz8GÜNDEM programlarında ABD'den Türkiye'ye, İzmir'den Mersin'e hayatın farklı gündemleri ele alınacak.

dokuz8HABER'in giderek daha düzenli hale getirdiği canlı yayınlarında 4 Haziran Perşembe günü programını ilginize sunuyoruz. ABD'den Türkiye'ye, İzmir'den Mersin'e hayatın farklı gündemleri bugünün dokuz8GÜNDEM programlarında ele alınacak.

BASIN ABD'DEKİ PROTESTOLARI EKRANA NASIL TAŞIYOR?

dokuz8GÜNDEM ABD Özel Programı'nda Pensilvanya Üniversitesi'nden Ezgi Çakmak ve Ohio Eyalet Üniversitesi'nden Yeliz Çavuş, Gürkan Özturan'ın konuğu olacak. ABD'de bulunan Ezgi Çakmak ve Yeliz Çavuş, ırkçılık karşıtı eylemlerdeki son durumu dokuz8GÜNDEM Özel'de anlatıyor: *68'den bugüne en büyük eylemlerin yaşandığı ABD'de de neler oluyor? *Black Lives Matter nereden çıktı? *ABD'de Afrika kökenlilere yönelik şiddet yeni bir olgu mu? *Basın protestoları ekrana nasıl taşıyor? *Protestolara karşı silahlarıyla sokağa çıkanlar neyi amaçlıyor? *Bu eylemlerin seçimlere etkisi ne olur?

ABD'DE BLACK LİVES MATTER EYLEMLERİ BİRİNCİ HAFTASINI DOLDURDU

https://dokuz8haber.net/dunya/amerika/abdde-blacklivesmatter-eylemleri-birinci-haftasini-doldurdu/  

SALGIN TARSUS'TA NE BOYUTTA BİR İŞSİZLİK YARATTI?

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 4 Haziran Perşembe saat 17.00'da #dokuz8GÜNDEM Mersin'de Leyla Serin Kırık'ın konuğu olacak. Mersin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, #dokuz8GÜNDEM Mersin'de şu soruları yanıtlayacak: *Mersin Tarsus'ta salgın dönemi ve normalleşme nasıl devam ediyor? *Mersin ve Tarsus için güncel vaka ve ölüm sayısı nedir? *Koronavirüs salgını, Tarsus'ta ne boyutta bir işsizlik sorunu yarattı? *Erken seçim tartışmalarıyla birlikte Tarsus'ta nasıl bir siyasi atmosfer oluştu?

İZMİR'DE YOKSULLUĞUN TARİFİ FARKLI MI?

Tarihçi ve METRO A.Ş Muharras Üye Aytekin Sözen ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve İYTE Öğretim Üyesi Ahmet Altan 4 Haziran saat 19.00'da dokuz8GÜNDEM İzmir'de Semra İğtaç'ın konuğu olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iki önemli ismi, dokuz8GÜNDEM İzmir'de kent yoksulluğu hakkında soruları yanıtlıyor: *Kent yoksulluğu kırsal yoksulluğun önüne geçti mi? *Salgın döneminde yoksullukla mücadele için alınan en ivedi önlem ne olmalı? *İzmir'de yoksulluğun tarifi farklı mı? Kent özelinde yoksulluğun kökenleri neler? *İzmir'de salgın sürecinin yoksulluğa etkisinin en çarpıcı sonucu nedir?