Koronavirüs salgınında normalleşme süreci ile vakaların artış göstermesi yeni bir dizi önlemleri de beraberinde getirdi. O önlemlerden biri de maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 54'e yükseldi

Koronavirüs salgını nedeniyle maske takma zorunluluğu getirilen illere Çanakkale, Samsun, Bilecik ve Erzincan da eklendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu il sayısı 54'e yükseldi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ OLDUĞU İLLER

Kararlar İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantıları sonrası valiler tarafından açıklandı. Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak.