DSÖ Türkiye ofisinden Dr. Irshad Ali Shaikh, Türkiye'de 25 Kasım'dan sonra açıklanan Covid-19 verilerinden haberdar olmadıklarını açıkladı ve "Endişe verici seviyede yüksek sayılarla karşı karşıyayız" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)  Türkiye Ülke ve Avrupa Merkez İnsani ve Sağlık Acil Durumlarına Hazırlıklılık Ofisi Geçiçi Başkanı Dr. Irshad Ali Shaikh, Türkiye'deki Covid-19 verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SEMPTOM GÖSTERMEYENLER SESSİZCE VİRÜSÜN YAYILMASINA NEDEN OLUYOR"

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Shaikh, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Halkımızla ilk olarak paylaşmadıklarımızı DSÖ ile paylaşmıyoruz" dediğini hatırlatarak "Biz bu verilerin farkında değildik" dedi. Shaikh, tüm dünyada semptom göstermeyenlerin "sessizce virüsün yayılmasına neden olduğunu" söyledi.

"ASEMPTOMATİK KİŞİ SAYILARININ PAYLAŞILMASI RAHATLATICI"

DSÖ'nün her ülkeden semptom göstersin göstermesin pozitif çıkan herkesin rapor edilmesini istediğini belirten Shaikh, "Türkiye için asemptomatik kişi sayılarının paylaşılması rahatlatıcı, çünkü gerçekten salgının yayılımını engellemekte önemli" açıklamasında bulundu.

"ENDİŞE VERİCİ YÜKSEK SAYILARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Shaikh, Türkiye'deki durumun da diğer ülkeler gibi olduğunu belirterek "Endişe verici seviyede yüksek sayılarla karşı karşıyayız" dedi. Türkiye'deki sağlık sistemi üzerinde gün geçtikçe artan yüke de değinen Shaikh, "Her ne kadar Türkiye'deki hastanelerde durum diğer ülkeler, Avrupa ya da Amerika'daki kadar kötü durumda olmasa da, bu şekilde devam ederse o zaman biz de, sağlık sisteminin, hastane sisteminin çöküşünü yaşayabiliriz" dedi.