Fırat Tanış, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda e-Devlet üzerinden maske başvurusu yaptığı ancak yaklaşık 20-25 gündür kendisine maskenin ulaşmadığını kaydetti. Tanış, Sağlık Bakanlı'na konuya dair soru yönelterek, "20-25 gün önce başvuruda bulunmuş olmamıza rağmen hala maske edinemeyen ben dahil sayısız insanın maskeleri neden gelmedi?" dedi.

Dünya genelinde çok sayıda insanın ölümüne yol açan koronavirüs salgını tehlikesi sürerken Fırat Tanış'ta bir eleştiri geldi. Oyuncu Tanış, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Türkiye gündemi nedeniyle salgın tehlikesinin ikinci plana itildiğini belirtti. Tanış, “Sokaklar sosyal mesafe kuralına uymayan, maskesiz insanlarla dolu. Karantinanın ilk günlerindeki sıkı denetim bırakıldı mı? Sağlık Bakanı görülen iyileşmenin gereği test sayısının azaltıldığını söylüyor. İyileşme görülmesi çok olumlu bir gelişme ancak test sayısının azaltılması ile iyileşmenin bağlamı nedir?” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA SORDU: SIRA KRİTERLERİNİN ÖLÇEĞİ NE?

Uzun bir süredir kendisine maske için herhangi bir şifrenin gelmediğini söyleyen Tanış aynı zamanda ülke gündeminde başka konuların olmasından rahatsız oldu ve "20-25 gün önce başvuruda bulunmuş olmamıza rağmen hala maske edinemeyen ben dahil sayısız insanın maskeleri neden gelmedi? Her defasında cevap olarak aldığımız 'sıra' vb kriterlerin ölçeği ne?" diye sordu.