Edirne'de uzun kuraklık döneminin ardından başağa çıkan buğday, son yağışlarla tane doldurdu. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Yağışlar tane dolduran buğdaya iyi geldi. İnşallah sonu da güzel olur ve bereketli bir sezon geçiririz" dedi.

Edirne'de uzun kuraklık döneminin ardından başağa çıkan buğday, son yağışlarla tane doldurdu. Geçen yıl kuraklık yaşayan Edirne'de bu yıl etkili olan yağışlar özellikle buğday ve ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdü. Son yağışlarla tane dolduran buğdayda bu yıl rekolte artışı bekleniyor. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, bölgedeki son yağışların buğday ve ayçiçeğine çok iyi geldiğini söyledi. Üreticilere bereketli bir sezon dileyen Arabacı, "Yağışlar Allah'a şükür çok güzel oldu. Tane dolduran buğdaya iyi geldi. İnşallah sonu da güzel olur ve bereketli bir sezon geçiririz." dedi.

"YAĞIŞLARLA RAHAT BİR NEFES ALDIK"

Orhaniye köyü sakinlerinden çiftçi Mehmet Banya ise bu yıl yaklaşık 70 dönümlük alanda buğday ekimi yaptığını belirtti. İlk zamanlar kurak geçen aylar nedeniyle endişelendiklerini fakat yağışların gelmesiyle buğday üreticilerinin rahat bir nefes aldığını anlatan Banya, "Yağmur beklentimiz vardı, son zamanlarda iyi yağmur düştü. Buğday tam tane doldururken yağışın olması çok iyi oldu. Ayçiçeklerinde bir sıkıntı vardı, yağışlarla birlikte bu sıkıntı da ortadan kalktı. Allah'a şükürler olsun." diye konuştu.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 18 derece olduğu kente son 3 günde metrekareye 35 kilogram yağış düştü.