Ege Denizi'nde 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İzmir'de büyük hasar yaratan deprem nedeniyle birçok bina yıkıldı.

Kandilli Rasathanesi, saat 14.51'de merkez üssü Ege Denizi olan 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 8,1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. AFAD'dan yapılan açıklamada yaralı sayısının 786'ya çıktığı, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 20 olduğu belirtildi.

BAKAN KURUM: YARALI SAYISI 522

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise İzmir'de yaptığı açıklamada yaralı sayısının 522'ye yükseldiğini bildirdi. Kurum, "4 ve üzerinde 21 olmak üzere 114 artçı deprem meydana geldi" dedi.

AFAD 6,6, GOOGLE 7,0 OLARAK AÇIKLADI

AFAD ise, depremin büyüklüğünü 6,6, derinliğini ise 16,54 olarak açıkladı. Google (usgs) ise depremin büyüklüğünün 7,0 olduğunu aktardı.

BUCA, BAYRAKLI VE SEFERİHİSAR'DA BİNALAR YIKILDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreteri Buğra Gökçe, "Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı ihbarına aldık" açıklamasında bulundu. Seferihisar ilçesinde de çok sayıda binanın çöktüğü aktarılıyor.

VALİ: "YAKLAŞIK 70 KİŞİ BİNALARDAN CANLI ÇIKARILDI"

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilk açıklamasında "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız" ifadelerini kullandı. Vali Köşger, yaptığı yeni açıklamada ise, "70 kişi kadar binalardan canlı çıkarılan vatandaşımız oldu. Vatandaşlarımız trafiğe çıkmasın, trafik kilitlenmiş durumda, ricam, herkes sakin şekilde boş bir alanda beklesin. Profesyonel olmayan kimse binaların üstüne çıkmasın" bilgisini paylaştı.

TUNÇ SOYER: "20'YE YAKIN BİNANIN YIKILDIĞI İHBARI VAR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şu açıklamada bulundu: "Aldığımız ihbarların tümü Bayraklı bölgesinde, içinde 8 katlı binalar da var, şu anda sağlıklı bilgi veremiyoruz. Enkaz altından çıkarılan vatandaşlarımız da var, 20 civarında binayla ilgili yıkım ihbarı aldık, o bölgeye daha güçlü bir şekilde ulaşabilmemiz gerekiyor. Kültürparkı açıyoruz araçları oraya yönlendirmesi lazım, Bayraklı bölgesinde yıkım var vatandaşlardan istirham ediyorum araç kullanmamaya özen göstersinler, o bölgede enkazlara ulaşmamız için trafiğin akması gerekiyor."

AFAD: "6 ÖLÜ, 202 YARALI"

AFAD 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 202 kişinin ise yaralı olduğu açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 152 vatandaşımız yaralanmıştır. Depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İMAMOĞLU: "İBB EKİPLERİ DE HAZIRLIKLARINI YAPTI"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri paylaştı: "İBB yönetimimiz AFAD ile temasta. Ben de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız @tuncsoyer’i arayarak geçmiş olsun mesajımı ilettim. İletişim halindeyiz. Oluşturulacak kriz masasının değerlendirmesine göre bölgeye yollayacağımız İBB ekipleri de hazırlıklarını yaptı."

DHA: "KAYMAKAMLIK BİNASI VE KIZILAY KAN MERKEZİ DE YIKILDI"

Demirören Haber Ajansı (DHA), Bayraklı ilçesinde kaymakamlık binası ile Kızılay Kan Merkezi'nin de yıkıldığını aktardı.

BAKAN KURUM: "BORNOVA VE BAYRAKLI'DA 5 BİNANIN YIKILDIĞI BİLGİSİ GELDİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu.

4,9'LUK ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Kandilli Rasathanesi'nin aktardığına göre, saat 14.59'da bir artçı sarsıntı meydana geldi. İkinci sarsıntının büyüklüğü 4,1 olarak ölçüldü. Saat 16.10 itibarıyla ilk depremden sonra en büyüğü 4,9 olmak üzere 10'u aşkın artçı sarsıntı meydana geldi.

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI: "İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Adliye binası yakınında çok sayıda avukatlık ofisinin bulunduğu bir binanın yıkıldığı öğrenildi. Bornova Belediye Başkanı İduğ, "Bayraklı'da iki kişi hayatını kaybetti" dedi. Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından üç kişi yaralı çıkarıldı.

CHP, İZMİR'E HEYET VE ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ GÖNDERDİ

İBB DUYURDU: EKİPLER İZMİR'E HAREKETE GEÇTİ

İBB Sözcüsü Murat Ongun, "İBB İtfaiyemiz, İSKİ ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerimizden oluşan 150 personel ve 21 araç İzmir depreminde vatandaşlarımıza yardımcı olmak için harekete geçmiştir" bilgisini verdi.

İZMİR BAROSU: ACİL HATLARIMIZA ULAŞABİLİRLER

İzmir Barosu da avukatların kalabileceği yer için açıklama yaptı: "Baro Bahçe gece boyunca açık olup ihtiyacı olan meslektaşlarımız geceyi Baro Bahçe’de geçirebilirler. Ofisi veya evi ilgili bir ihtiyacı olan meslektaşlarımız 05302555001, 05354233364 ve 05422353537 numaralı acil yardım hatlarımıza ulaşabilirler."