Ege Denizi'nde sabah saatlerinde peş peşe depremler meydana geldi. Saat 08.03'te 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelirken ardından saat 08.47'de ise 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, saat 08.03'te gerçekleşti. Bu depremin ardından saat 08.47'de de 5.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 09:00'da 4,7 büyüklüğünde üçüncü bir deprem daha yaşandı.

TUNÇ SOYER: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞANMADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yaptı. Soyer, "Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, saat 11.35'de Ege Denizi'nde 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir'de art arda yaşanan depremlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" ifadelerini kullandı.