30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini yasaklanmasına tepki gösteren İzmir Konak Kent Konseyi ve Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hamit Mumcu, önlemler çerçevesinde 30 Ağustos'un kutlanacağını duyurdu.

İzmir Konak Kent Konseyi ve Ege Kent Konseyleri Birliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini yasaklanmasına yönelik bir açıklama yaptı. Dönem Başkanı Hamit Mumcu, "Zafer Bayramımızın önemsizleştirilmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız" ifadelerini kullandı.

"BU GÜNÜN YASAKLANMASI ÇOK MANİDAR"

Konak Kent Konseyi ve Ege Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hamit Mumcu tarafından yapılan açıklamada, yasak kararına tepki gösterilerek şu ifadelere yer verildi: "30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98'inci yıl dönümünde yapılacak etkinliklerin İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile yasaklanması hem Konseyimiz hem de kamuoyu tarafından tepki çekmiştir. Nedense bu yasaklar gencecik çocuklarımız üniversite sınavına girerken hiçe sayılmış, işçi ve memur kardeşlerimiz çalışmak zorunda bırakılmış, AVM'ler açılmış sermayeye peşkeş çekilmiş, Ayasofya açılmış on binlerce insan bir araya gelmiş ve geçtiğimiz aylarda Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yurt içi ve yurt dışında en az 3000 etkinlik düzenlerken 30 Ağustos Zafer Bayramı Ulusumuzun Bağımsızlık ve Özgürlük günü olan Milli Mücadele ruhumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün dehası ile zincirlerimizi kırdığımız kıvanç duyduğumuz Türkü, Lazı, Kürdü, Romanı, Zazası, Çerkezi ile bir olduğumuz bu günün yasaklanması çok manidardır."

"CUMHURİYET MEYDANI'NDA BULUŞUYORUZ"

Milli Bayramların ve Atatürk’ün adının geçtiği her şeyin yasaklardan etkilenmesinin şüpheli bir durum olduğunu vurgulayan Mumcu, şöyle devam etti: "Bölgemizde geçtiğimiz günlerde yaşanan Atatürk’ün Beyaz vagonu hava şartları gerekçe gösterilerek Alsancak Garı önünden kaldırılmıştır. Atamızı, Atamızın emanetlerini, hatıralarını ve Milli Bayramlarımızı bu ülkede kimse Müjdelerle unutturmaya çalışamaz, bir genelge ile yasaklayamaz. 30 Ağustos Zafer Bayramımızda tüm halkımızla ve bileşenlerimizle birlikte Kurtuluşun simgesi olan şehrimizde Cumhuriyet Meydanı'nda pandemi ile ilgili tüm önlemlerimizi alarak bulanacağımızı, Zafer Bayramımızın önemsizleştirilmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız."