Türkiye'den Yunanistan'ın Sisam adasına geçmek üzere yola çıkan bir teknenin batması sonucu 6 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. Teknede bulunan 17 kişi ise kurtarıldı.

Türkiye'den Yunanistan'ın Sisam Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan bir teknenin batması sonucu 6 yaşındaki bir çocuk boğularak hayatını kaybetti. Yunan Sahil Güvenlik sözcüsü Alman haber ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, iki Yunan Sahil Güvenlik teknesinin 17 sığınmacıyı kurtardığını aktardı. DW Türkçe'nin haberine göre sözcü, 7 kişinin yüzerek sahile çıkmayı başardığını belirtti. Aynı kaynak, Türkiye'nin Ege kıyılarından Sisam'a doğru yola çıkan teknenin Pazar günü (dün) battığını kaydetti.

11 AYDA 9247 SIĞINMACI YUNAN ADALARINA GEÇTİ

Öte yandan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) bu yıl Türkiye'den Ege Denizi'ndeki Yunan adalarına kaçak geçmeye çalışan insan sayısının önemli ölçüde azaldığını açıkladı. UNHCR'den yapılan açıklamada, bu yıl 1 Kasım 2020 tarihine kadar Türkiye'den Yunan adalarına geçen sığınmacıların sayısı 9 bin 247 olarak kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde 52 bin 553 sığınmacı Türkiye'den Yunan adalarına geçmişti. Rakamlardaki güçlü düşüşte Yunan Sahil Güvenliği'nin Türkiye ile Yunanistan deniz sınırlarındaki denetimlerini sıkılaştırmasının yanı sıra koronavirüs salgını ve Türkiye'de salgınla ilgili alınan kısıtlama kararlarının etkili olduğu belirtiliyor.