EGM, sosyal medyada yer alan sokağa çıkma yasağı iddiaları üzerine açıklama yaptı. EGM açıklamasında, "Sosyal medyada yayılan 23-24-25-26 Nisan ve 01-02-03 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor" ifadelerine yer verdi.

Bu konularla ilgili olarak resmi makamlarca yapılacak duyurulara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medyada yer alan 23-26 Nisan ile 1-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. EGM’den yapılan açıklamada, sosyal medyadaki iddiaların gerçek olmadığı ve söz konusu iddialar hakkında gerekli incelemeninin başlatıldığı belirtildi.

ASILSIZ İDDİALARDA BULUNANLAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Bugün bir kısım sosyal medya hesaplarından İçişleri Bakanlığınca önümüzdeki hafta 23-24-25-26 Nisan ve 1-2-3 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konularla ilgili olarak resmi makamlarca yapılacak açıklamalara itibar etmeleri gerekmekte olup, bu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli tahkikatlar başlatılmıştır."