CHP'li Ömer Fethi Gürer, koronavirüs sürecinde çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla sağlık personeline yapılacak ek ödemelerin, memur-işçi-taşeron ayırımı yapmadan tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olmak kaydıyla ve 3 ay süreyle koronavirüs sürecinde sağlık personeline ek ödeme yapılmasına ilişkin düzenlemenin, sağlık personeli için bir motivasyon sayılabileceğini belirtti. Ancak Gürer, koronavirüslü mücadelede canla başla çalışan bazı sağlık çalışanlarının bu kapsamın dışında tutulmasının işçi barışının bozulmasına ve kapsam dışında kalan personelin de demoralize olmasına neden olduğunu ifade etti.

"AYRIM KABUL EDİLMEMEZ"

Sağlık sunum hizmetlerinin, sağlıkla ilgili faaliyetin başlangıcından sonlandırılmasına kadar geçen sürede rol alan herkesin sağlık çalışanı olarak adlandırıldığına dikkat çeken Gürer, koronavirüsle mücadele sürecinde yapılan iyileştirmede, işçi statüsündeki bazı sağlık personelinin kapsam dışında kalmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR"

Koronavirüsle mücadele sürecinde hekim, hemşire, sağlık görevlisi, hasta bakıcı, güvenlik görevlisi, bilgi işlem çalışanı, ambulans şoförü, acil tip teknisyeni, yemekhane personeli ve diğer tüm çalışanların salgın riskine rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştığını işaret eden CHP'li Gürer, “Aynı amaç doğrultusunda tüm riskleri göze alarak bir ekip halinde çalışanlar için yapılan düzenlemede, bazı çalışanların yapılan iyileştirmeden faydalanamayacak şekilde ayrı tutulması üzüncü vericidir” dedi.

"İKRAMİYE SAĞLIKÇILARA AYRIMSIZ VERİLSİN"

Düzenlemenin hayata geçirildiği günden itibaren çok sayıda sağlık çalışanı ve bu alanda faaliyetini sürdüren meslek kuruluşlarından düzenlemedeki aksaklıklarla ilgili şikayet ve talep aldıklarını da ifade eden Gürer, “Düzenlemede kapsam dışı kalan hasta bakıcı, yemekhane görevlisi, temizlik personeli gibi işçi ve taşeron statüsünde çalışan yurttaşlarımıza en azından Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde her birine her ay ikramiye ödenmesi, uygulamadaki aksaklığın giderilmesi açısından uygun bir girişim olacaktır” diye konuştu. CHP'li vekil Ömer Fethi Gürer, sağlık alanında 696 sayılı KHK kapsamında daimi kadroya alınan işçilerin, tüm kurumlarda başlatılan esnek çalışma modeline tabi tutulmadığı, kronik hastalıkları bulunanların, hamilelerin ve engelli personelin izinli sayılacaklarına dair genelgeye rağmen, genelgenin dikkate alınmadığı ve bu personellerin de çalıştırıldığı yönündeki iddialara da açıklık getirilmesini istedi. Gürer, "Sağlıkta taşeron firma çalışanlarının tümü bu süreçte kadroya alınmalıdır” dedi.