Mersin Büyükşehir Belediyesi ekmek dağıtımı engellenince kentte gıda seferberliği başlattı. Bu kapsamda belediye ihtiyaç sahiplerine 165 bin gıda kolisi dağıtacak.

Koronavirüsü salgını sürecinde vatandaşlara bedava ekmek dağıtımı bakanlık genelgesiyle engellenen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, gıda seferberliği başlattı. 13 ilçede aralıksız süren dağıtımlar ile vatandaşlar ekonomik sıkıntılarla daha rahat baş edebilmeleri hedefleniyor. Sözcü'de yer alan habere göre konu ile ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların Kriz Merkezi’ne ve muhtarlıklara yaptığı gıda kolisi talebinin çözüme kavuşturulduğu, bu kapsamda 13 ilçenin tamamında gıda seferberliğinin başlatıldığı ifade edildi. Bu kapsamda Mersin’in 13 ilçesinde 165 bin koli gıda maddesi dağıtılacak.

165 BİN KOLİ DAĞITILACAK

Hazırlanan 165 bin gıda kolisi yurttaşlara dağıtılmak üzere yola çıktı. Kent merkezinde ve kırsaldaki mahallerde kapılar tek tek çalındı. 165 bin kolinin 35 bin adedi yurttaşlara hızlıca ulaştırıldı. Kriz Merkezi’ne ve muhtarlıklara yapılan gıda kolisi başvuruları, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü ortak çalışmayla hızlıca çözüme kavuşturuldu.

KAPI KAPI DOLAŞIP KOLİ DAĞITILDI

Koronavirüsü salgın süreci vatandaşların ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına yol açtı. Hanelerin gelir seviyeleri düştü, kimi yurttaş işe gidemezken, esnaf kepenk açamaz hale geldi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin’in tamamındaki yurttaşların yaralarına merhem olduğu ifade edilen Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kapı kapı dolaşarak gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

ŞU ANA KADAR 35 BİN GIDA KOLİSİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI

Mahalle muhtarlarıyla koordineli yürütülen çalışmayla içerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolilerinin ilk 35 bin adedi hızlıca yurttaşlara ulaştırıldı. Koli dağıtımlarını aralıksız sürdüren ekiplerin, 188 adet gıda kolisini ise kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlara götürdüğü ifade edildi.

“BU GIDA YARDIMI DA VATANDAŞLARIMIZA CAN SUYU OLACAKTIR”

Tepeköy Mahallesi’nin 1974 nüfus ve yaklaşık 900 haneye sahip olduğunu belirten Tepeköy Mahalle Muhtarı Nevzat Kurt, Tepeköy’ün Mezitli’nin yerleşik en büyük mahallesi olduğunu söyledi. Bahçecilikle uğraşıp ağırlıklı olarak şeftali üretimi yapan mahalle sakinlerinin şu günlerde büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Kurt, yapılan gıda yardımının mahalle sakinlerine can suyu olacağını vurguladı.

BELEDİYENİN EKMEK DAĞITIMI YASAKLANMIŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı süresince belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu. Koronavirüs salgını sırasında önlemleri nedeniyle belediyeler de birçok yerde ekmek dağıtıyordu. Belediye’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda sokağa çıkma yasağı sürecinde belediyelerin ekmek dağıtması yasaklanmıştır.

“İhtiyacı olan vatandaşa ekmek ulaştırdık, bu suç mu?”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘FETÖ ve PKK’ benzetmesiyle yüklendiği, ücretsiz ekmek dağıtım hizmeti durdurulan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “paralel yapı” iddialarına tepki gösterdi. Seçer, “Üretimimizi arttırıp 35 bin ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyorduk. İhtiyacım var diyene ulaştırdık, bu mu suç?” dedi.