Rize'de yaptığı sokak röportajında iktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Mehmet Ali Sancaktutan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla gözaltına alındığını belirtti.

Rize'de "Sokak Kedisi" ekibi tarafından yapılan sokak röportajında konuşan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güneysu'dan köylüsü olduğunu belirten 52 yaşındaki Mehmet Ali Sancaktutan, röportajda iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Mehmet Ali Sancaktutan, YouTube’de “Rize’de meydan dayağı gibi konuşma” başlıklı videonun yayınlanmasından sonra polis tarafından arandığını söyledi. Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gittiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla savcılık tarafından soruşturma açıldığını öğrendiğini söyleyen Sancaktutan, bu nedenle ifadesinin alındığını kaydetti.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Gazete Duvar'dan Gençağa Karafazlı'nın haberine göre, ifadesinde 15 Haziran 2021 tarihinden Rize Merkez Memişağa Parkı'nda oturduğu sırada YouTube kanalı için röportaj yapmak isteyen bir kadın muhabirin yanına geldiğini söyledi. Konuşmasında hakaret içerikli kelimeler kullanmadığını belirten Sancaktutan, "Amacım ülke ekonomisinin bozuk olduğunu, durumumuzun kötü olduğunu belirtmek amaçlı tepkimi vermekti. 'Konuşmam dinlendiğinde konuşmanın suç olup olmadığını yüce Türk adaletinin savcı ve hakimlerine bırakıyorum ve onlara güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum’ dedim. Ardından hakkımda serbest bırakılma tutanağı hazırladılar ve emniyetten ayrıldım” diyerek yaşadıklarını anlattı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1405108330750791681

"KÜFÜRLER, HAKARETLER DEVAM EDİYOR"

Konuşmasından sonra sosyal medya üzerinden tehditler aldığını söyleyen Mehmet Ali Sancaktutan “Küfürler hakaretler devam ediyor. Çocuklarıma kimse ile konuşmayın dedim bu tepkiler sonrası hayatımdan açıkçası endişelenmeye başladım. Bana hakaret eden küfür edenleri tespit edip suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

"KORKMAYA BAŞLADIM"

Konuşmasından sonra kendisini çeşitli TV kanallarının aradığını aktaran Sancaktutan, olayın bu kadar büyümesinin kendisinin de şaşırttığını belirtti. Geçmişte AKP'ye oy verdiğini şu anda Yeniden Refah Partisi üyesi olduğunu aktaran Sancaktutan, kendi köylülerinden bazılarının da kendisine tepki gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Yaşadıklarım sonrası açıkça korkmaya başladım. Endişelenmemek mümkün değil. Çevremde arkadaşlarım, köydeki komşularım beni arayıp söylüyorlar ‘seni köyden çıkaracaklar’ gibi laflar edilmeye sosyal medyadan küfürler hakaretler edilmeye başlandı. Ben tekrar söylüyorum kimseye hakaret etmedim etmem de sadece içinde bulunduğumuz ekonomik durumu seslendirdim. Bunun suç olacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımızın da kendisine hakaret ettiğimi düşündüğünü düşünemiyorum buna rağmen savcılığın bana Erdoğan’a hakaretten neden soruşturma açtığını da anlamış değilim."