İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde evlerini kaybeden yurttaşlar için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde evlerini kaybeden yurttaşlar için başlattığı “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kampanya gönderisini alıntılayarak paylaşımda bulunan İmamoğlu, "Depremde mağdur olmuş vatandaşlarımız için @tuncsoyer Başkanımızın başlattığı bu kampanyaya ben de 25 bin TL katkıda bulunuyorum. Tüm hayırsever vatandaşlarımızı da bu dayanışmaya katılmaya davet ediyorum" dedi. https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1323689685684789250?s=20

DEPREMZEDELER İÇİN “BİR KİRA BİR YUVA” KAMPANYASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremde evlerini kaybeden yurttaşlar için “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası başlatılacağını duyurdu. Soyer,  "Yeni bir sayfa açıyoruz: Bir Kira Bir Yuva. Çadır hayatında vatandaşlarımızın konforunu sağlamakta eninde sonunda zorlanacağız. Biz de en kısa sürede vatandaşlarımıza yuva sağlamak zorundayız. Bu kampanya için bir altyapı donanımı hazırladı arkadaşlarımız. İhtiyaç sahipleriyle, bunu karşılama gücüne sahip olanları buluşturuyoruz. Tıpkı Halkın Bakkalı uygulamasında olduğu gibi yapıyoruz. Evleri ağır hasar alan vatandaşlarımızı Web sayfamıza koruyoruz. Yaklaşık 2 bin lira kira bedeli öngörerek, beş aylık, yani kışı geçirmelerini sağlayacak bir bedel belirledik. Bu on bin lira karşılığında vatandaşlarımızın ev kiralaması mümkündür, diye düşündük" dedi.