Elazığ ve köyleri için depreme hazırlık projesi hazırladıklarını açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, projelerin TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından reddedildiğini açıkladı.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,5 büyüklüğünde depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elazığ ve köylerinin depreme hazırlıklı olması gerektiğini söylediğini vurgulayan Görür, bu konuda projeler hazırladıklarını ancak TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın reddettiğini ifade etti.

"DOĞU ANADOLU FAY HATTI UYANMAYA BAŞLADI"

Elazığ'da yaşanan depremin Doğu Anadolu fay hattının uyanması anlamına geldiğini dile getiren Prof. Dr. Naci Görür kişisel Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: "Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun yıllardır deprem olmuyordu. Bu zamana kadar depremler Kuzey Anadolu fayı üzerindeydi. Bu fay kırıldı 7 üzerinde deprem meydana geldi. Bu fayda büyük depremler görmemiştik. Bu da bizi endişelendiriyordu. Kuzey Anadolu deprem üretip enerjiyi atıyor, ama burada da bir deprem zinciri meydana getirebilir diye düşünüyorduk."

GÖRÜR, 4 AY ÖNCE KATILDIĞI PROGRAMDA ELAZIĞ İÇİN UYARI YAPMIŞ

Öte yandan 6 Ekim 2019 tarihinde CnnTürk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı açıklamalar, Elazığ depremi sonrası sosyal medyada gündem oldu. Türkiye'nin deprem haritasını inceleyen Görür, depremi nokta atışıyla işaret etti. Naci Görür programda, "Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı 1500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ-Bingöl arası" ifadelerini kullanıyor.