Emine Erdoğan’ın G20 zirvesine katıldığı sırada taşıdığı Hermes marka çantasını köşesine taşıyan ve hakkında hakaret gerekçesiyle dava açılan gazeteci Ender İmrek, "Yazmaya, gerçekleri mahkemede de savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Evrensel gazetesinde 29 Haziran 2019 tarihinde yazdığı "Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta" başlıklı yazısı nedeniyle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Ender İmrek, 24 Haziran günü Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek davayla ilgili RSF'ye (Sınır Tanımayan Gazeteciler) açıklamalarda bulundu.

"YAZMAYA, GERÇEKLERİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

18 yıllık AKP iktidarı döneminin ülkenin en karanlık dönemi olarak tarihe geçtiğini belirten İmrek, şöyle konuştu: "Saray’ın politikalarını alkışlamayan, Saray’dakilere övgüler dizmeyen her gazeteci, yazar, aydın ve yurttaş hedef haline gelebilmekte. Saray avukatları tarafından dosyalar oluşturulmakta ve savcılıklara verilmekte. Savcılıklar da herhangi bir hukuki süzgeçten geçirme ihtiyacı bile duymadan iddianame hazırlamakta ve davalar açmakta. Cezaevleri bugün Saray’ı eleştirdiği için yargılanan ve cezalandırılan gazeteciler, yazarlar, aydınlar ve yurttaşlarla dolup taşmaktadır. Bu sefer Evrensel gazetesinde yayınlanan bir köşe yazımızdan ötürü hakkımızda Cumhurbaşkanı'nın eşine hakaretten dava açıldı. Cumhurbaşkanı pandemi döneminde yurttaşlardan 10 lira yardım kampanyası başlatarak talepte bulundu. Biz o köşe yazımızda Cumhurbaşkanı'nın eşinin 50 bin dolarlık çanta taşımasını söz konusu etmiştik. Belli ki Saray’ın efradına hiç kimse söz söylemesin, AKP’nin politikaları hiçbir biçimde eleştirilmesin isteniyor, ancak biz yazmaya, gerçekleri mahkemede de savunmaya devam edeceğiz." https://twitter.com/RSF_tr/status/1273217628203606016

"50 BİN DOLARLIK ÇANTA TAŞIMAK HALKLARIMIZA HAKARET SAYILMIYOR"

İmrek söz konusu yazısında Emine Erdoğan’ın G20 zirvesine katıldığı sırada taşıdığı Hermes marka çantasını ve aynı gün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla hakim karşısına çıkmasını konu edinmişti. İmrek "Emine Hanım tüm dünyaya çantasıyla tanıttı Türkiye'yi… Canan Hanım duruşmasıyla, duruşuyla…" ifadesine yer verdiği yazısında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Açlık ve sefalet içindeki halkın durumunu görmeyip 50 bin dolarlık çanta taşımak halklarımıza hakaret sayılmıyor, ancak iki laf eden cumhurbaşkanına hakaretten mahkemeleri boylayabiliyor. Hapse atılıyor. Ancak, tarihe ayakkabılarıyla, çantalarıyla, gardıroplarıyla geçenler, saraylarıyla, sarayın itibarıyla övünenler halklar nezdinde hiç de iyi intiba sahibi olmadılar. Tarihten ders çıkarmakta yarar yok mu?"