Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilen ve ailesi tarafından bu iddia yalanlanan Barış Çakan hakkındaki paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü, Barış Çakan'ın ölümü üzerinden yapılan sosyal medya paylaşımları üzerinden 36 kişiye soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SORUŞTURMAYA MÜDAHALE EDİLDİĞİ YÖNÜNDEKİ PAYLAŞIMLARA...

Ankara'da öldürülen Barış Çakan'ın ailesinin ilk ifadesi, Çakan'ın Kürtçe müzik dinlemesi üzerine başlayan tartışma sonucunda öldürüldüğü söylenmişti. Akşam saatlerinde ise baba Nihat Çakan, oğlunun Kürtçe müzik tartışmasında öldüğü iddialarını yalanlamıştı. Sosyal medyada baba Nihat Çakan'ın röportajı sırasında çekilen ve yönlendirildiği şeklinde yorumlanan görüntüler ise şüphe uyandırmıştı. Emniyet bu video üzerinden ailenin ifadesine müdahale edildiği yönündeki iddiayı güçlendirecek paylaşımlara dair toplamda 36 kişi hakkında işlem başlattı. Ankara Emniyeti'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Barış Çakan isimli vatandaşımızın yaşamını yitirdiği üzücü hadise ile ilgili olarak; bazı sosyal medya hesaplarından soruşturmaya müdahale edildiği yönünde asılsız ve gerçek dışı paylaşımlar yapılmaktadır. Yaşanan elim olayı istismar ederek bundan siyasi ve ideolojik çıkar sağlamaya çalıştığı tespit edilen 36 şahıs hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunularak yasal işlem başlatılmıştır."