Başkentgaz tarafından 8 milyon dolarlık bağış yapılan Ensar Vakfı, iddialar yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, bağışın FETÖ'yle mücadele kapsamında ABD'de yurt yapımı için TÜRKEN Vakfı'na bağışlandığı belirtildi.

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışılmaya devam ederken, Ensar Vakfı konuyla ilgili açıklama yaptı. Genel Müdür Hüseyin Kader imzası ile yayınlanan yazılı mesajda, Kızılay'dan gelen bağışın FETÖ'yle mücadele amacıyla ABD'de yurt yapılması için TÜRKEN Vakfı'na bağışlandığı ifade edildi.

NEW YORK'TA 21 KATLI ÖĞRENCİ YURDU

TÜRKEN’in ABD’nin New York kentinde Manhattan bölgesinde arsa alındığını ve 21 katlı öğrenci yurdu yapacağını belirten Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Ensar Vakfı, TÜRGEV ile birlikte 2014 yılında Amerika’da 'Turken Foundation' adıyla bir vakfın kuruluşuna öncülük etmiştir. Milletimizin ve devletimizin FETÖ ile mücadelesine her alanda katkı sunmayı sivil toplum sorumluluğu olarak gören Vakfımız; hem yurt içinde hem de yurt dışında FETÖ unsurlarının bu milletin evlatlarına musallat olmaması için bütün gayretiyle çalışmaktadır. Bu amaçla Türkiye’den Amerika’ya eğitim-araştırma için giden gençlerimizin FETÖ kıskacından uzak bir şekilde güven içerisinde barınabileceği bir yurt projesi TÜRKEN Vakfı tarafından hayata geçirilmiştir."

"BAĞIŞÇI ŞİRKET HAYIRSEVERLİĞİ İLE TANINIYOR"

Arsa ve inşaat maliyetlerinin vakfın öz kaynakları ve hayırseverlerin bağışları ile karşılandığını söyleyen Kader, "Vakfımızın teşekkürü borç bildiği bağışçı şirket; birçok vakfa derneğe, şehit ailelerine ve binlerce öğrenciye burs vermek suretiyle yardım eden hayırseverliğiyle tanınmış bir şirkettir. Şirket, TÜRKEN Vakfı yurt inşaatı için Ensar Vakfı’na yapacağı bağışını Kızılay’a şartlı bağış yoluyla yapmayı tercih etmiş, Kızılay da bağışın şartı gereği söz konusu meblağı Vakfımıza göndermiştir. Şartlı bağış işlemleri vakıf mevzuatlarında yer alan hukuki işlemlerdendir" dedi.

"2 YIL ÖNCE YAPILAN BAĞIŞ NEDEN ŞİMDİ ORTAYA ÇIKTI?"

Bağışın 2 yıl önce gerçekleştiğini, ancak ortaya çıkışının maksatlı olduğunu söyleyen Kader, şöyle devam etti: "Bu bağış işlemi Kızılay'ın Elazığ depreminin yaralarını sardığı bir dönemde maksatlı bir şekilde çarpıtılarak Kızılay'ın kendi bütçesinden veya deprem için gönderilen bağışlardan Vakfımıza para gönderildiği yönünde iftira ve karalama kampanyasına dönüştürülmüştür. İftiracıların ve kötü niyetli kişilerin amacının deprem dolayısıyla milletimizin hassasiyetini istismar ederek Kızılay'ı yıpratmaya çalışmak ve Ensar Vakfı gibi devletinin ve milletinin yanında olan kurumları hedef göstermek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Ensar Vakfı, faaliyetleri ve mali yapısı yönüyle resmi kurumlarca denetlenen ve kamu yararına çalışan bir vakıftır. Faaliyetlerimizdeki şeffaflık, hukukilik, gönüllülük ve hiçbir gizli ajandamızın olmaması gibi temel ilkelerimiz bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Bu yüzden Ensar Vakfı bu çevrelerin iftiralarına maruz kalmaktadır. İftira ve karalamalar bizi yolumuzdan asla saptırmayacaktır."