Van'ın Erciş ilçesinde İş-Kur üzerinden evrakta sahtecilik yaptıkları iddiasıyla aralarında iş insanı ve kamu personellerinin olduğu 2 bin 613 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında onlarca kişi gözaltına alındı.

Çağdaş Haber'de yer alan habere göre Erciş ilçesinde Ş. Yağar isimli kişi tarafından kurulduğu iddia edilen paravan şirketler üzerinden İş-Kur’un dolandırıldığı ifade edildi. Alınan bilgiye göre konu ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında binlerce kişinin işe alındığı fakat bu kişilerin işe gitmeden kısa çalışma ödeneği aldığı belirtildi. Aralarında Ş.Yağar ile birlikte kamu personellerinin de olduğu 2 bin 613 kişinin şüpheli olarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

MAAŞ BAŞI KOMİSYON

Edinen bilgilere göre Ş.Yağar  kurmuş olduğu paravan şirketlere İş-Kur üzerinden işe alınan kişilerden maaş başı komisyon alındığı belirtildi. Kişi başı Bin TL komisyon alan Ş.Y’nin uzun süredir bu faaliyeti yaptığı ileri sürüldü.

ONLARCA GÖZALTI

Erciş ilçesinde sabah saatlerinde KOM ekipleri tarafından yapılan operasyonlarla gözaltına alınan onlarca kişiden bir kısmı Van Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve ifade işlemlerinin burada da devam ettiği öğrenildi.

GAZETECİLERE SALDIRMIŞTI

2018 yılında kayyım atanan Erciş Belediyesi’nden yine kurduğu paravan şirketle ihale alan Ş. Yağar, ihalede işinde belediye personeli ve araçlarının çalıştığını görüntüleyen gazeteci İdris Yılmaz ve Erhan Akbaş’a saldırmıştı. Kameraları kırılan Yılmaz ve Akbaş şikayet için gittikleri Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğünde polislerin hakaretlerine maruz kalarak, şikayete gittikleri karakolda gözaltına alınmıştı.