AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında partisinin 11 maddelik seçim manifestosunu açıkladı. Erdoğan’ın açıkladığı 11 maddelik manifesto şöyle:

1-  ŞEHİR PLANLARI

Bu konuda uzun vadeli ihtiyaçları gözeteceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız.

2- ALT YAPI VE ULAŞIM

Bu konu çözülmeden şehirlerimizi tamamen şehir haline getirmiş olmayız.

3- KENTSEL DÖNÜŞÜM

Şehirlerimizi hem deprem riskinden hem de çarık yapılaşmadan kurtarmaya dönük olarak geliştireceğiz. Alan bazlı kentsel dönüşüm yapacağız. Tek tip yerine bölgenin ve vatandaşların ihtiyaçlarını gideren kentsel dönüşümler gerçekleştireceğiz.

4- BENZERSİZ ŞEHİRLER

Her şehir kendi coğrafya, tarih ve insan dokusuna uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Şehirlerimizin asli karakterlerini güçlendirecek şekilde koruyacağız. Taklitten uzak bugünün ihtiyaçlarına cevap veren şehirleri hâkim kılacağız. Herkese dokunacak mekanlarla donatacağız.

5- AKILLI ŞEHİRLER

Şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Teknolojinin imkânlarını özellikle de yerli çözümleri teşvik ederek şehirlerimizin hizmetine sunacağız. Türkiye'yi bu yarışta geri bırakmayacağız.

6-ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER

Rabbimizin bize emanet ettikleriyle uyum içinde bir hayat sürdürebilmemizi sağlayacağız. Sosyal ve kültürel faaliyete katılabileceğiniz millet bahçelerini her şehirde yaygınlaştıracağız.

7- SOSYAL BELEDİYECİLİK

Bu hizmetlerimizi tüm mazlumlarla birlikte, gençlerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza ulaşacak şekilde geliştireceğiz. Aile kurumunu genişletecek kurumlarımıza öncelik tanıyacağız. Kadın ve gençlik merkezleri, kültür merkezleri, yaşlı ve engelli merkezlerini en küçük yerleşim bölgelerine götürmeye devam edeceğiz.

8 - YATAY ŞEHİRLEŞME

Şehirlerimizi toprakla daha çok buluşan, toprağa daha yakın, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. Yen imara açılan bölgelerde bu modele öncelik vereceğiz.

9- HALKLA BİRLİKTE ÜRETİM

İnsanların hayatlarını doğrudan ilgilendirecek büyük projelerde bu istişareyi geliştireceğiz: Bir şehirli hakları bildirgesi hazırlayacağız. Yaşayan herkesin katılacağı şehir meclislerinde ortak akıl ile kararlar alacağız. Belediye ihalelerini canlı yayın da dâhil herkese açık şekilde yapılmasını sağlayacağız.

10- TASARRUF VE ŞEFFAFLIK

"Hangi kaynaktan gelirse gelsin. Belediye bütçesine giren her kuruşta, herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız. Kullanılan kaynağın gerekliliğini, önceliğini, kalitesini titizlikle değerlendirecek sonra adımlarımızı atacağız. Milletimizin gözü önünde tüm adımları atacağız, bilgiye ve belgeye açık bir erişim olacak. Hukuka karşı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız.

11- DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER

Şehirlerimizin gayrimenkul rantıyla değil, geleceğe medeniyet mirası olarak bırakabileceğimiz kültür, sanat, medeniyet eserleriyle donanmasını sağlayacağız.
Kaynak:MA