Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz" dedi.

Gebze'de TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezleri Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz" dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: "Ekonomide açıkladığımız destek paketleriyle, esnafından çiftsine, emeklisine, her kesimden insanın yanında olduğunu gösterdik. Dünya genelinde yatırımların yavaşladığı bir dönemde biz art arda açılış gerçekleştirdik. Birileri fildişi kulelerde ahkam keserken, milletimize karamsarlık yayarken biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürüyoruz. TÜBİTAK SAGE Çevresel Test Merkezi sayesinde tüm çevre-şart testleri ülkemizde icra edilecek.

"YÖNETME SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİĞİMİZDE SANAYİ ALTYAPISI SON DERECE ZAYIFTI"

"Türkiye'nin adını, bilim olimpiyatlarında daha yükseğe taşıyacak TÜBİTAK Fen Lisemiz, 2021-22'den itibaren öğrenci almaya başlayacak. Sanayide dışa bağımlılık milli güvenlik açısından en az siyasi bağımlılık kadar vahim bir durumdur. Bakınız 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde Türkiye ekonomisinin ihracat hacmi sadece 36 milyar dolardı. Bu ihracatı sürükleyen 3-5 sektör varken, sanayi altyapısı son derece zayıftı. Teslim aldığımız bu ekonomide kalkınmayı hızlandıracak yatırımları hayata geçirdik. Biz büyük ve güçlü Türkiye hedefimize yürürken son 18 yılda bir AR-GE ve girişimcilik ekosistemi inşa ettik."

AŞI AÇIKLAMASI: "İNSANLAR ÜZERİNDE KLİNİK ÇALIŞMA SAFHASINA GELDİ"

Koronavirüs aşılarına yönelik de bir açıklama yapan Erdoğan, "Dünya Sağlık Örgütünün listesinde yerli aşı geliştiren ülkeler arasında ABD ve Çin'in ardından 3. sırada yer alıyoruz. TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Covid-19 Türkiye Platformu 8 farklı aşı ve 10 farklı ilaç projesi yürütüyor. Özel sektör, üniversite ve devlet iş birliğiyle Covid-19'a karşı aşı ve ilaç geliştirme projelerimizde de önemli mesafe katediyoruz. Aşı çalışmalarımızda iki aşı adayımız hayvan deneylerini başarılı bir şekilde tamamladı. Hatta bunlardan birisi etik kurul onayını da alarak insanlar üzerinde klinik çalışma safhasına geldi" dedi.