Koronavirüs aşı tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aşı olmak konusunda sıkıntım yok" diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası açan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'a yönelik, "Bu ülkede Cumhurbaşkanı'na nasıl konuşulur, nasıl mesajlar verilmesi lazım öğrenmesi lazım" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Çin ile yapılan aşı görüşmelerine ilişkin de "Sağlık için gerekeni yapar, örnek olurum" diye konuştu.

"HADDİNİ BİLMESİ LAZIM"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na açtığı 500 bin TL'lik tazminat davasına ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Şu anda Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan bir kişi olarak, her şeyden önce eleştiri değil, hakaret seviyesine çıkan ifadeleriyle hukuk içerisinde bu kişiye gerekli hesap sorulmalıdır. Avukatlarım da şu anda hukuk dairesinde gereken neyse bunun hesabını, bu şahsa soruyorlar. Olay budur. Çünkü edep denilen bir şey var, haddini bilmesi lazım. Bu ülkede Cumhurbaşkanı'na Cumhurbaşkanlığı makamıyla nasıl konuşulur, nasıl mesajlar verilmesi lazım öğrenmesi lazım."

"ÇİN'İN YANI SIRA RUSYA İLE DE GÖRÜŞME YAPILIYOR"

Koronavirüs aşısı için Çin'in yanı sıra Rusya ile de görüşmelerin yapıldığını söyleyen Erdoğan, kendisinin de aşı yaptırmasında bir sıkıntı olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "Çeşitlilik var. Uğur Bey ile görüştük. Olay sadece Çin değil, Rusya ile de görüşmeler var. Benim de aşı olmam konusunda sıkıntı söz konusu değil. Sağlığın söz konusu olduğu yerde bizler de ne gerekiyorsa yapmak durumundayız. Sağlık için gerekeni yapar, örnek olurum."

"MACRON, FRANSA'NIN BAŞINA BELADIR"

Fransa Senatosu'nun Dağlık Karabağ kararına ilişkin de değerlendirmede bulunan ve "Macron, Fransa'nın başına beladır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Minsk Grubu bir arabulucu gruptur. Arabulucu bir grubun bağlayıcılığı olmayan bir yola tevessül etmesi manidardır. Fransa'nın arabulucu hüviyeti kaybolmuştur. Macron Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa çok tehlikeli bir dönem yaşıyor. Dileğim odur ki Fransa Macron'dan kurtulsun, aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacak. Yoksa bu da kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Şu anda Aliyev'in Fransızların bir tavsiyesi oldu, Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı versinler. Ben de aynı tavsiyede bulunuyorum, olay bu kadar basit. Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. 28 yıldır buralar işgal altında."