AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020 yılının son kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında AİHM'in kararına değinerek "Elinde onlarca insanın kanı bulunan bu terörist destekçisini serbest bırakacaklar" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının son kabine toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınına ve aşısına yönelik açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye, her alanda salgın sürecini başarılı yöneten ülkelerin arasında yer alıyor. Çin'den sipariş verdiğimiz aşının ilk partilerinin yılbaşından önce ülkemize teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMALARINDA YİNE MUHALEFETİ HEDEF ALDI

AİHM'nin HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verilen karara da değinen Erdoğan, "Elinde onlarca insanın kanı bulunan bu terörist destekçisini serbest bırakacaklar" derken, muhalefeti de hedef gösterdi ve "Darbecilere mağduralar diyenler yine bunlardı. Türkiye böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. Önümüzdeki dönemde ülkemizin köklü bir muhalefet reformunu hayata geçireceğine inanıyorum" dedi. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
  • "Aziz milletim, değerli basın mensupları, sizlere en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 2020 yılının son kabine toplantısını az önce gerçekleştirdik. İçinden geçtiğimiz bu yıllar ülkemizin yakın tarihindeki pek çok önemli hadisenin 100. yıldönümlerini de ifade ediyor."

"2021 YILINI İSTİKLAL MARŞI YILI OLARAK İLAN ETTİK"

  • "Önce İstiklal Harbimizin başlangıcı olarak kabul ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkışlarının 100. yılını idrak ettik. 22 Haziran Amasya, 23 Temmuz Erzurum, 11 Eylül Sivas kongresiyle devam etmiştir. Gazi Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelmesinin ardından istiklal mücadelesi yeni bir safhaya gelmiştir. 2021'i İstiklal Marşı yılı olarak ilan ettik."

"2023'TE ÜLKEMİZİ EN GÜÇLÜ 10 ÜLKE ARASINA SOKACAĞIZ"

  • "İnşallah 2023'de ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletin arasına sokarak hep birlikte ortaya koyacağız. Bugünkü kabine toplantımızda ulusal siber güvenlik stratejisi ve eylem planını da görüştük. Siber güvenlik tüm dünyada üzerinde hassasiyetle durulan konuların başında geliyor. Güvenlik, sağlık, eğitime kadar her alanda hayatımızın ayrılmaz parçası olan dijitalleşmeyle birlikte siber tehditlerde büyük artış yaşanıyor."

"TOPRAK KİRALAMAYA BAŞLADIK"

  • "Salgın döneminde üzerinde en çok konuşulan hususlardan biri gıda üretimi ve tedariğinin sürdürülebilir olmasıydı. Yaşadığımız kuraklık bunu daha da anlamlı ve önemli hale getirmiştir. Tarımda geçtiğimiz yüzyılın üretim anlayışıyla bugünkü arasında çok büyük fark bulunuyor. Aynı şekilde bugünkü anlayışla bir asır sonrası arasında çok daha büyük bir farklılık ortaya çıkacağı açıktır. Bugün 140 ülke başka yerlerde toprak kiralamak suretiyle kendini geleceğe hazırlamak niyetindedir. Toprak kiralamada amaç, bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil, yarım asır, bir asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır. Türkiye olarak biz de toprak kiralamaya başladık. Böyle bir vizyonu, böyle bir derdi olmayanlar ülkemizin niçin Sudan'da, Nijer'de toprak kiraladığını anlayamıyor. Sadece anlamamakla kalmıyor, bir de çıkıp bize ithamlar yöneltiyorlar. Hiçbir yerde hükümetlerin böyle ithamlara maruz kaldığını göremezsiniz. Oralarda ülkenin ve milletin felaketi üzerine ikbal hesabı yapan bir siyasi muhalefet anlayışı yoktur. Bu yıkıcı ve çapsız zihniyet her konuda karşımıza çıkıyor. Çiftçilerimizi, üreticilerimizi, insanımızı bize karşı kışkırtmak için tamamı yalan, tamamı yanlış şeylerle gündem oluşturmaya çalışan bu zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz."
https://twitter.com/dokuz8haber/status/1343581103265902592

ERDOĞAN MUHALEFİ HEDEF ALDI: TEK PARTİ ZULMÜ DIŞINDA SAYABİLECEKLERİ İŞLERİ YOK

  • "Muhalefet ne diyor? hadi icraatlarını geçtik, çünkü tek parti zulmü dışında sayabilecekleri işleri yok. Hiç değilse vizyon olarak, proje olarak, program olarak söyleyebildikleri bir şey var mı. Hiçbir somut, sürdürülebilir, hesabı kitabı yapılmış proje veya politikaları yok. Aslında böyle bir dertleri de yok. Kendi içlerindeki taciz, tecavüz, şantaj, hırsızlık işlerinin üzerini örtmekten bu konuda sıra gelmiyor.

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARI HAKKINDA: "ELİNDE ONLARCA İNSANIN KANI BULUNAN BU TERÖRİST DESTEKÇİSİNİ SERBEST BIRAKACAKLAR"

  • "Türkiye alınan her karar, söylenen her sözün, yapılan her saldırının yılmaz savunuculuğunu üstlenme görevini de ifa ediyorlar. AİHM. Biz bu çifte standartlı, hukuki değil, siyasi saiklerle verilen bu kararı uygulamayız dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Elinde onlarca insanın kanı bulunan bu terörist destekçisini serbest bırakacaklar. Arkasında durdukları kişi 37 nitelikli adam öldürme, 27 adam öldürmeye teşebbüs, 3770 mala zarar verme, 25 alıkoyma, 395 hırsızlık, 15 yağma, 13 Türk bayrağını yakma, 7 Atatürk'ü Koruma Kanuna muhalefet suçunun işlendiği 6-8 Ekim 2014 olaylarının baş sorumlusu. Burada sayılmayan teröre destek mahiyetinde daha pek çok sözü ve eylemi var. Lafa gelince her fırsatta Atatürkün partisiyiz diye övünen kişiler, kendilerine "Mustafa Kemal'in askerleri değil, it sürüsünüz" diyen yöneticisine ses çıkaramamışlardır. Darbecilere mağduralar diyenler yine bunlardı. Türkiye böyle bir muhalefet anlayışını hak etmiyor. Önümüzdeki dönemde ülkemizin köklü bir muhalefet reformunu hayata geçireceğine inanıyorum. Cumhur İttifakı inşallah bunlar karşısında çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir."

KORONAVİRÜS SALDINI HAKKINDA: "TÜRKİYE HER ALANDA SALGIN SÜRECİNİ BAŞARILI YÖNETEN ÜLKELER ARASINDA"

  • "Koronavirüs salgını mutasyonların yol açtığı belirsizliklerle ağırlaşarak devam ediyor. Türkiye, her alanda salgın sürecini başarılı yöneten ülkelerin arasında yer alıyor. Son kabine toplantımızda, 1 milyon 240 bin esnafımıza yönelik 5 milyar liralık bir destek paketini daha kamuoyuyla paylaşmıştık. Ayrıca KÇÖ'yü de kapsayan sosyal koruma kalkanımızdaki tüm destek ödemelerini devam ettiriyoruz. Milletimize aktardığımız nakdi destek miktarı 45,5 milyar liraya yaklaştı. Ayrıca 2021 yılı asgari ücret rakamı da bugün belli olmuştur. Asgari ücret, 2021 yılı Ocak ayı itibariyle yüzde 21,5 artışla, bekar ve çocuksuz çalışan için net 2826 lira, evli ve üç çocuklu çalışan için 3014 lira olarak uygulanacaktır. İşverenlerimize 75 lira asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl devam ettireceğiz. İşveren ve çalışanlarımıza 6,5 milyar liralık ilave bir kaynak aktarmış olacağız. KÇÖ'yü şubat ayı sonuna, nakdi destek ücretinin süresini 17 Mart tarihine kadar uzattık.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 15 ŞUBAT'A KADAR UZATILDI

  • "Gelişmelerin ümitvar olduğunu gördük. Bu çerçevede okullarımızdaki yüz yüze eğitime verdiğimiz arayı 15 Şubat 2021'e kadar uzatıyoruz. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu musibetin üstesinden tez zamanda gelebilmeyi umuyoruz."