AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin açılış törenini video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Erdoğan, "İktidara geldiğimizde doğru düzgün ambulans bile yoktu. Eskiden dökülen, şifa değil dert kapısı olan hastanelerimizi binasından personeline kadar tamamen yeniledik." dedi. İlk etabının bugün, ikinci etabının da Mayıs'ın 20'sinde açılacağını kaydeden Erdoğan,"Koronavirüs ile kavrulduğumuz günlerde bu açılışı yapmamız çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜCÜNÜ GÖSTERDİ"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Türkiye, yoğun bakım yatağı üstünlüğü ile bu sürece oldukça avantajlı girmiştir. Bu hastanemizin 1500'ün üzerinde yatak kapasitesi var. Kendi kendimize yatacak güce sahip olmanın önemini bir kez daha görüyoruz. Türkiye kendi ayakları üstünde durarak gücünü göstermiştir. Şu 17-18 yılda kurmuş olduğumuz altyapı ve atmış olduğumuz adımların büyük önemi var.

"SULTAN ABDÜLHAMİD'İN İNŞA ETTİĞİ HASTANEYİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Bir kongre merkezine panellerle bölünmüş hastane yapacağız demedik. Yeşilköy'de 1005 yataklı hastane yapacağız dedik. Tek odalı. İnşası sürüyor. Yine Sancaktepe'de de yapıyoruz. Sadece bugüne değil, 10 yıl sonrası için de bir yatırım yapıyoruz. Milletimize eğitim, sağlık, emniyet ve adalet temelleri üzerinde yükseltme sözünü gelirken vermiştik. Sultan Abdülhamid'in inşa ettiği 150 yataklı tarihi hastaneyi hastane haline çeviriyoruz.Tarihi toprağa gömmeyelim, yararlanalım. Gelecek nesiller de onlarla iftihar etsin. Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği kamu ve özel işbirliği ile hayata geçirdiğimiz 10 hastaneyi hizmete aldık. Toplam yatak kapasitemiz 13 bin 417'dir. Başakşehir Şehir Hastanesi ile bu rakam 16 bin 96'ya çıkıyor. Hem bina, hem cihaz, hem de hizmet kalitesi açısından en üst seviyedeki şehir hastaneleri sağlık turizmi açısından da büyük önem taşıyor.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE AMBULANS BİLE YOKTU"

Covid-19'ın teşhsinde büyük önem taşıyan bilgisayarlı tomografi cihazı sayısı tüm Avrupa'dakinin çok üzerindedir. İktidara geldiğimizde doğru düzgün ambulans bile yoktu. Bugün en donanımlı filolara sahibiz. Sağlık çalışanı sayımızı son alımlarla 1 milyon 100 bine yaklaştırdık.

"TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA DESTAN YAZMIŞTIR"

Türkiye nereden, hangi açıdan bakarsanız bakın sağlık alanında bir destan yazmıştır. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokarak evlatlarımıza çok daha güçlü bir ülke bırakmak istiyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi güçlü tuttukça bu hedeflere ulaşmamıza kimse engel olamaz. Korona virüsten sonra ortaya çıkacak yeni dünya düzeninde var olmak için daha çok çalışacağız.

"BAHÇELİ İLE EL ELE VEREREK ÜLKEMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ"

Cumhur İttifakı olarak, Bahçeli ile el ele vererek ülkemizi hep bir ileriye taşıyacağız. Atalet ve özenti dönemi geride bırakacağız. Yeni fikir ve heyecanları kucaklayarak yol alacağız. Bir şeyi özellikle vurgulamak istiyorum. Az önce tanıtımı yapılan 115 ventilatör ithal olarak geldi. Ama ne güzel tecellidir ki, 100 adet yerli ve milli ventilatörü ekranda gördüğümü bu kadro üretildi. Mayıs ayına kadar verdikleri söz şu, ayda 5 bin üretecekler. Üretmezlerse hesabını sorarız. Ayrıntılar birazdan gelecek...