AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının tahminlerini dikkate almadıklarını söyleyerek, "İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı olarak bağlandığı 12. Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'nda konuştu. Kredi derecelendirme kuruluşlarının görüşlerini dikkate almadıklarını söyleyen Erdoğan "İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır" dedi. İslam Kalkınma Bankası’nın kuruluşu olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü’nün koordinasyonunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğiyle bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’na (IIEFC) telekonferansla katıldı.

"İSTANBUL'UMUZU İSLAMİ FİNANS VE EKONOMİNİN MERKEZİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

“İslam iktisadı krizden çıkışın anahtarıdır” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Aşırı finanslaşma toplumsal ve insani maliyetlerin dikkate alınmadığı sadece rant kaygısıyla hareket eden obez bir ekonomik model ortaya çıkarmıştır. Uzun vadeli büyük altyapı yatırımlarının finansmanı için sukuk (İslami bankacılıkta borç senedi) gibi ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor" dedi. Erdoğan, “Kıtaların ve kültürlerin kavşağında yer alan İstanbul’umuzu İslami finans ve ekonominin de merkezi yapmayı hedefliyoruz” dedi.