AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 5 ildeki kongreleri için yaptığı konuşmada kurallara uyulmazsa ilave tedbirler gelebileceğini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 5 ilde düzenlenen il kongrelerine video konferans yöntemi ile katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada tedbirlere değindi. Kurallara uyulmazsa ilave tedbirler alınabileceğini ifade etti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: Milletimiz temizlik, maske, mesafe kuralları ile bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse, inşallah salgın grafiğinin boynunu birkaç hafta içerisinde aşağıya çevirmeyi başaracağız. Aksi takdirde sınırlamalara devam etmek, belki ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya gelebiliriz. Dünyadaki büyük demografik değişimlerin ve güç kaymalarının bu tür büyük salgınlar ardından yaşandığını görüyoruz. Şayet bu süreçten en az kayıpla ve en önce çıkacak olursak, ülkemizi ve milletimizi aydınlık bir geleceğin beklediğine inanıyoruz.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINA CEVAP

Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a da tepki gösterdi. İçerideki maşalarını ve dışarıdaki mekanizmalarını kullanarak Türkiye’yi tehditle tecritle teslim almak isteyenlerin heveslerini hep kursaklarında bıraktık. Değişim kararlılığımızdan hiç vazgeçmedik. Şimdi yeni hukuk ve ekonomi reformlarıyla bunu daha da ileri taşıyacak bir atılım başlatıyoruz. Cumhur İttifakı'nın gidişinden de gayet memnunum. Son günlerde yeni bir fitne ateşi yakıldığını görüyorum. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri cumhurbaşkanıyla, hükümetimizle ilişkili hale getirilemez. Teröre bulaşmış, terörle kol kola yürüyenler hiçbir zaman bizim ne yanımızda ne dirsek teması altında olduğumuz kişiler olamaz. Yasin Börülerimizin ölümüne neden olamaz. Kobani katliamına neden olanlar hiçbir zaman AK Parti'nin yanında yer alamaz. Biz Gezi olaylarının finansörlüğünü yapan, eylemleri organize edenlerin savunucusu olmadık. Onların savunuculuğuna girenler, artık kusura bakmasınlar. AK Parti hiçbir zaman onları savunmamıştır. Biz Diyarbakır'da öldürülen Yasin Börü kardeşlerimizin yanındayız. Terör örgütleri ile el ele, kol kola, omuz omuza Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerle biz birlikte olamayız. Tüm Asya ve Afrika coğrafyası ile çok büyük işbirliği potansiyeli olduğunu da biliyoruz. Bizim hiç bir ülkenin hakkıyla, hukukuyla hele hele toprak bütünlüğüyle sorunumuz yoktur.

AB'YE İKİNCİ ÇAĞRI

Avrupa Birliği'ne ikinci kez çağrı yapan Erdoğan "Avrupa Birliği'ne, 'Tam üyelikten mülteciler meselesine kadar ülkemize verdiğiniz sözleri tutun, birlikte daha yakın, daha verimli bir iş birliği tesis edelim' çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhur İttifakı ile ilgili de önemli mesajlar veren Erdoğan, şunları kaydetti: "Cumhur İttifakı'nı kurarken de samimiydik. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası mücadelemizi, nice sınamaları başarıyla geçerek bugünlere gelen Cumhur İttifakı'nın çatısı altında bütün bu adımları yürütüyoruz. Sayın Bahçeli'ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülkenin ve milletin menfaatine olan her hususta yanımızda bulundukları için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte daha yapacak çok işimiz, hayata geçirecek çok politikamız var."