Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kişisel Twitter hesabında açıklama yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin sağlık altyapısına dair sayıları da paylaştı.

"Türkiye’nin sağlık altyapısı; personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım imkanları bakımından pek çok ülkeye göre oldukça iyi durumdadır" diyen Erdoğan, devamında "Sağlık altyapımızın gücüyle, koronavirüse karşı mücadele gibi zor bir süreci de inşallah örnek bir sınav vererek atlatacağız" dedi.

"TOPLAM HEKİM SAYISI 166 BİN

Erdoğan, sağlık altyapısına dair sayıları içeren bir görseli de paylaşımına ekledi. "Sağlık altyapımız, personel, ilaç, malzeme ve yoğun bakım yatağı açısından oldukça iyi durumdadır. Hastanelerimiz ile diğer sağlık birimlerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N-95 maske, bir milyonun üzerine koruyucu tulum, 181 binin üzerinde koruyucu gözlük dağıttık. Bu malzemelerin üretimlerini daha da artırma imkanına sahibiz" diyen Erdoğan, şu sayıları verdi: "Toplam hekim sayısı 166 bin. Toplam hemşire/ebe sayısı 262 bin. Toplam hastane sayısı 1518, 1147 hastanede yoğun bakım hizmeti, toplam hasta yatağı sayısı 240 bin, toplam yoğun bakım yatağı sayısı 40 bin, toplam tek kişilik hasta odası sayısı 100 bin, diğer sağlık hizmetleri unvanlarıyla beraber toplam 1 milyon 100 bin sağlık çalışanı."