AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada sosyal medyaya "sansür" düzenlemesinin parlamentoya getirileceğini duyurdu ve "Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu (Sosyal Medya) mecraların bir düzene sokulması şarttır" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada kayıp olarak görülen 2020'yi inşallah bir kez daha herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız" dedi. Erdoğan, "Haziran ile ilgili ilk veriler ümit verici. Temmuzla birlikte çok daha büyük bir sıçrama içine gireceğimizden şüphe duymuyoruz" ifadesini kullandı.

"BU MİLLETE, BU ÜLKEYE BU TÜR MECRALAR YAKIŞMIYOR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamada sosyal medyaya "sansür" düzenlemesinin parlamentoya getirileceğini duyurdu ve "Yalanın iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu (Sosyal Medya) mecraların bir düzene sokulması şarttır. Niçin Youtube, niçin Twitter, niçin Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırmak için. Bunlar ahlak sahibi değil. Bu millete layık olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE BİR MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR"

Erdoğan, "İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz" diye konuştu.

ERDOĞAN YASAKLARI DUYURDUĞU PAYLAŞIMINI SİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya yasaklarını duyurduğu paylaşımını sildi. Paylaşımda, "İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız. hukuki düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız" ifadeleri yer alıyordu.