Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomi Reform Paketi için “Ben de saf saf not aldım bir tomar. Yazmaya gerek kalmadı. İçerikte bir şey yok” paylaşımda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda yeni hazırlanana Ekonomi Reform Paketi’ni açıkladı. Erdoğan, çalışmalarının özünde ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam temelinde büyütme amacı olduğunu söylese de, ekonomistler aynı fikirde değil.
Ekonomistler, açıklanan pakete dair sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda reform vaatlerinin gerçekçi olmayacağı ifade etti.
Paylaşımda bulunan bazı ekonomistler ve paylaşımları şöyle:
*Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ulusoy: Ben de saf saf not aldım bir tomar. Yazmaya gerek kalmadı. İçerikte bir şey yok.
* Mustafa Sönmez: Kamu özel işbirliği yasasını çıkaracağız diyor . Demek ki şimdiye kadar yapılanların hepsi kanunsuz:))
*Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Yalçın Karatepe: Bence okurken, kendisi de "bunu kim reform diye yazdı" diye içinden geçiriyordur.
* Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu: Bir dolu kurul, kurum, mevzuat, gözetim, denetim mekanizması...Çok sayıda rekabet, yüksek katma değer, dijitalleşme, şeffaflık söylemi...Peki milyonlarca işsiz, yoksul, aç, borçlu, emekli, atanamamış yurttaş için ne söyledi Cumhurbaşkanı? Hiç bir şey...
*Uğur Gürses: 2014-15'te de 1350 maddeli reformlar ilan edilmiş, 3-6-12 aylık hedefler konmuş. Ama sonra hiçbir hesap verilmemişti.