Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye’den Libya’ya Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar geniş bir alanda verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması hayati bir öneme sahiptir. Türkiye'yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir hale getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

Kuzey Marmara Otoyolu 5. Kesim (Gebze-İzmit) Açılış Töreni’ne Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantıyla katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un batısındaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan büyük bir projedir. Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016’dan bu yana peyderpey açıyoruz. Bu bölüm dahi tek başına iftihar verici bir eserdir" açıklamasında bulundu.

"OTOYOL AĞIYLA KUŞATACAĞIZ"

Otoyol projelerinin süreceğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’un batıdaki en uç noktasından başlayıp Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir projedir. Son olarak Kınalı-Çatalca kesiminin açılış törenini gerçekleştirmiştik. Güzergah üzerindeki T2 Tüneli 4 bin 200 metrelik mesafesi ile ülkemizin en uzun otoyol tüneli unvanına sahiptir. Kuzey Marmara Otoyolu ülkemizin araç ve insan trafiğinin en fazla olduğu bölgeye inşa edildi. İstanbul-İzmir Otoyolu Osmangazi Köprüsü ile bölgede hizmete sunduğumuz bir başka önemli eserdir. Yol 4 gidiş 4 geliştir. Her zaman söylüyorum yol medeniyettir. Eğer bu şekilde yolları olmayan ülke durumundaysanız medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Ama bu şekilde yollara, viyadüklere, tünellere sahipseniz o zaman medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz. İnşallah 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde olduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir projesini de tamamladığımızda Marmara’yı ve Batı Anadolu’yu otoyol ağıyla kuşatmış olacağız. Yol, elektrik, içme suyu, atık su gibi alt yapı hizmetleri ile mimari eserler aynı zamanda medeniyet göstergesidir."

"TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL VE BÖLGESEL BİR GÜÇ YAPABİLMEK İÇİN ADIM ATIYORUZ"

Türkiye’yi küresel ve bölgesel bir güç yapabilmek için adım attıklarını, ancak asırlık uyanışın önlenmeye çalışıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "10 yıl önce 2023 hedefleriyle milletimizin huzuruna çıktığımızda birilerinin tek derdi birkaç ay sonra yapılacak seçimlerdi. Aradan geçen bunca zamana rağmen karşımızda halen ufku yapılacak ilk seçimleri geçemeyen bir siyaset anlayışı var. Kendi ömrümüz vefa etmese bile bizden sonraki nesillere böyle bir ülke bırakmayı milletimize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri olarak kabul ediyoruz. Türkiye’yi küresel ve bölgesel bir güç yapabilmek için adım atıyoruz. Türkiye’yi yeniden kendi iç meseleleri ile boğuşan bir ülke haline getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar."

"İKİNCİ ÇEYREKTE DARALDIK"

Türkiye'ye 7 yıldır kesintisiz saldırı düzenlendiğini ve ekonominin hedef alındığını ifade eden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’nin son 7 yıldır maruz kaldığı kesintisiz saldırılar asıl ekonomimizi hedef almıştır. Salgınla böyle bir dönemde karşı karşıya kaldık. Salgının tüm devletlerin yıkıcı derecede olumsuz etkileri olmuştur. Hamdolsun Türkiye tüm bu olumsuzluklardan en az etkilenen ülkeler arasındadır. Pek çok uygulama ile milletimizin yanında yer aldık. Asıl olanın reel ekonomiyi ayakta tutmak olduğunu biliyoruz. Yılın ilk çeyreğinde büyürken ikinci çeyreğinde bir daralma ile karşı karşıya kaldık. Önümüzdeki dönemde istihdam daha da artacak. İnşallah 3. çeyreği her kesimi memnun eden bir büyüme oranıyla kapatacağız."