Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitime ilişkin tarih veren Erdoğan, aşı çalışmalarının da son aşamaya geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Doğu Akdeniz'i kapsayan etki alanı mücadelesinde Türkiye'nin gösterdiği duruşa Kıbrıslı Türkler de sahip çıkmıştır. Tüm Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sayın Tatar'a Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Türkiye tüm imkanları ve gücüyle Kıbrıs Türkü'nün yanında yer almaya devam edecektir. Dün İbn-i Haldun Üniversitesi'ndeydik. İbn-i Haldun'un analizlerinden biri 'Coğrafya kaderdir' analizidir. Buradaki kader sözü dini anlamının ötesinde tarihi ve toplumsal bir değerlendirmeyi anlatır. Türkiye bir yanı Avrupa'ya ir yanı Asya'ya bir yanı Afrika'ya uzanan, kıtaları birbirine ayıran Akdeniz ve Karadeniz'i birbirine bağlayan coğrafyada yer alıyor. Türkiye tüm bu fotoğraf içinde huzur güven, refah içinde hedeflerine yürüyor. Bölgelerimizdeki tüm krizleri sınırlarımıza taşıma senaryoları oldu. Her yöntem devreye sokuldu. Tüm saldırıları boşa çıkarmayı, oyunları bozmayı başardık. Bu süreçte uluslararası kuruluşların, devletlerin çoğu ülkemize gösterdikleri çifte standartla gerçek yüzlerini ortaya koydu.

2023 VURGUSU YAPTI

Türkiye büyüdükçe ve güçlendikçe ilgi alanları müdahil olduğu hususlar genişlemektedir. Bu ilginin bir kısmı ahlaki duruşumuzdan bir kısmı da mecburiyetten kaynaklanıyor. Adaletin, mazlumun yanında dimdik yer almaktan vazgeçmeyeceğiz. Her coğrafyada gözünü ve kalbini bize yöneltmiş her kardeşimizin yanında olacağız. Suriye'deki milyonlarca kardeşimizi zalim rejimin ve terör örgütlerinin pençesine terk etmedik. Biz milli iradeye vurgu yaptıkça, darbe heveslilerinin çirkin yüzleriyle karşılaşıyoruz Bu ülkede hiç kimsenin vesayeti milletin üzerine çıkmaya yetmeyecek. 2023'e 3 yıl kaldı. Türkiye nice badireleri aştı. Gezi olaylarından 17-25 aralık kumpaslarına, siyasi ekonomik nice sinsi tuzakları başarıyla verdi. Attığımız adımları bildiğimiz ve gördüğümüz için yönümüzü şaşırmadık. Günlük meselelerle uğraşırken gelecek vizyonunu şekillendirmeyi ihmal etmedik. 2023 vizyonumuzla milletimizin karşısına çıkacağız. her alanda yürüyen bu hazırlıklar tamamlandığında önümüzdeki 30 yılın yol haritası elimizde olacak.

"SADECE MİLLETE BAKIYORUZ"

Küresel düzeyde yaşanan yeniden yapılanma sürecinde ülkemizin tam olarak nereye yöneleceği kararını vereceğiz. Siz daha 2023'ten ulaşamadınız hangi 2053 hedefi diyeceğini biliyoruz. İstikamet doğru olduktan sonra er ya da geç gerçekleşeceğini kabullenmelerini beklemiyoruz. Türkiye'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği yapısal reformalar çok daha büyük hamlelerin temeliydi. 2053 vizyonumuzun esasını oluşturacağız. Eğitim sağlık adalet güvenlik ulaşım enerji tarım sanayi ticaret spor gibi mevcut altyapı üzerinde geleceğin Türkiye'sini kurmak üzere harekete geçiyoruz. Bu hususta da tek baktığımız yer milletimizdir. Temaslı kişilerin takibi çok daha sıkı yapılacak, yerli aşıda iki haftada insan üzerinde denemeye ulaşılacak. dünyadaki aşıların ülkemizde uygulanma konusunda önemli yol kat ettik. Önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir hedefimiz.

YÜZ YÜZE EĞİTİM 2 KASIM'DA BAŞLIYOR

Ortaokullarda 5. sınıflarda, liselerde 9. sınıflarda yüz yüze eğitimi 2 Kasım'da başlatıyoruz. Diğer sınıfları da gelişmelere göre ilan edeceğiz. KÇÖ, işsizlik ödeneği gibi başlıklar altındaki hizmetlerimizi 39 milyar lirayı buldu.