Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve "İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çengelköy'de kıldığı cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşılama programına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz bir 10 milyon gelecek" diye konuştu.

RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlara da değinen Erdoğan, "Restoran konusunu kabine toplantısında değerlendireceğiz. Endişelerimiz var. Ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da maalesef sıkı tutulmuyor. Böyle bir riske girmek istemiyoruz. Elimizdeki verilere bakarız buna göre bir esneme yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

"KESİNLEŞMİŞ TARİH HAZİRAN 2023"

Erdoğan, erken seçim iddialarına ilişkin de "Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Takvim Haziran 2023" diyerek, şöyle devam etti: "Bundan önce erken seçim falan söz konusu değil. Oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Erken seçim yaygaraları oturmamış, ne elde edebiliriz diye düşünenlerin hayalidir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır. Bu tarih de Haziran 2023'tür."

REFORM ÇALIŞMALARI

Erdoğan, Hukuk ve ekonomi alanlarındaki reform çalışmaları için ise "Reform paketiyle ilgili kendi içimizde çalışmalarımızı yaptık. Değerlendirmelerimizi yaptık. Ekonomi ile ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz, önümüzdeki haftalarda bu konudaki açıklamamızı yaparız" değerlendirmesini yaptı.

ORTAK OPERASYON AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Irak ziyareti hatırlatılarak "Ortak bir operasyon olur mu?" sorusuna ise Erdoğan, "Her zaman benim bir sözüm var, bir gece ansızın gelebiliriz" yanıtını verdi.