AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin MYK toplantısı öncesi konuştu. Erdoğan konuşmasında baro ve tabip odalarının yapılarının yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan açıklamasında, "Meslek kuruluşlarının seçim usulleriyle ilgili düzenlemeyi en kısa sürede Meclis'e sunmalıyız. Ankara Barosu'nun fütursuz saldırılarını gördük. Bu da bu düzenlemenin ehemmiyetini göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"BEDELİNİ HEP BİRLİKTE ÖDERİZ"

"Rehavete ve karamsarlığa mahal vermeden, ülkemizi bu salgın müsibetinden kurtaracağız" diyen Erdoğan, "Milletimizin verdiği destek en büyük güç kaynağımızdır. Yanımızda yer alan halkımızdan bir müddet daha bu hassasiyetini sürdürmesini bekliyoruz. Mayıs ayında faaliyetlerine yeniden başlatmaya izin verdiğimiz işletmelerle, insanlarımıza kurallara riayet konusunda güveniyoruz. Aksi halde tedbirleri yeniden sıkılaştırmak zorunda kalabiliriz. Kurallara uymazsak bunun bedelini hep birlikte öderiz" dedi.

BAROLAR VE TABİP ODALARINA MÜDAHALE MESAJI

"Salgınla mücadelemizin başarıyla sürmesi, gündemimizdeki meselelere daha sıkı şekilde yönelmemize imkan sağlıyor. Bakanlıklarımız kendi alanlarına hız veriyor" diye konuşan Erdoğan, "Meclis'te neticelenmeyi bekleyen pek çok düzenleme bulunuyor. Bunlardan birileri de barolar ve tabip odaları başta olmak üzere yapılarının belirlenmesidir. Ankara Barosu'nun fütursuz saldırılarını gördük. Bu da bu düzenlemenin ehemmiyetini göstermiştir. Bu çalışmayı tekrar ele almalı, en kısa sürede Meclis'in takdirine sunmalıyız" diyerek barolar ve tabip odalarının yapısına müdahale edileceğini kaydetti.