Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Gezi Davası'nda dün verilen beraat kararları ile sonrasında yaşananları değerlendirdi. Erdoğan Gezi Davası'nda verilen beraat kararlarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: *Bu ülkede FETÖ meselesinin çok uzun derin sosyal kültürel kökleri olduğunu bilmeyen kimse yoktur. *AK Parti’den önce olduğu gibi AK Parti döneminde de Türkiye bu süreci yaşamıştır. *Türkiye’de FETÖ’nün büyümesinde, serpilmesinde herkesin payı olabilir. Ama FETÖ’yü terör örgütü ilan edip ona savaş açan şahsım ve AK Parti’dir. *FETÖ’nün bu ülkede anlaşamadığı, görüşemediği tek lider vardır. Merhum Necmettin Erbakan.

“BAŞBAKANLIĞIMDA YAŞ’LARDA ÖNÜME TEK BİR FETÖ’CÜNÜN DOSYASI GELMEDİ”

Başbakanlığım boyunca YAŞ’larda önüme tek bir FETÖ’cünün dosyası gelmedi. *Gelen dosyalar hep mütedeyyin insanlarla ilgiliydi. Erbakan hocamın bunlarla ilişkisi olmadığını ifade ettim. *Liderler içerisinde ilişkisi olmayan sadece oydu. Demirel’in Ecevit’in İnönü’nün şu andaki beyefendinin görüşmüşlüğü vardı. *15 Temmuz gecesi FETÖ şahsımdan bakanlarımıza kadar iktidarı ile muhalefeti ile pek çok milletvekiline kadar herkesin peşine düşmüştür bir tek kişi FETÖ’nün özel korumasına mazhar olmuştur o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. *İstanbul Atatürk Havalimanı’nda FETÖ’cülerin tanklarıyla burun buruna gelen genel başkanın önünde tüm yollar açılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu biz tankların karşısındaydık sen Bakırköy’de başkanın evinde kahve yudumluyordun. *Bana da adaya gitmemi tavsiye edenler oldu ben de dedim ki o kardeşimize ben bu topraklarda doğdum bu topraklarda öleceğim. 10-15 dakikalık gecikme olsaydı o zaman bunlar bizi oralarda vuracaktı. *Biz 10-15 dakikalık farkla helikopterimiz kalktı Dalaman’a oradan da İstanbul’a ulaştık.

GEZİ PARKI DAVASI KARARI

*Dün yaşanan gelişmeler bize Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattı. Taksim’deki Gezi Parkı’nda başlayan olaylar kısa sürede büyürerek devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştı. *Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır. *Bay Kemal bunu zannediyorum dünkü konuşmasıydı aydınlık gençler diye vasıflandırıyor. Bunlar başta şahsı olmak üzere aldatılmış gençler. *Bu aldatılmış gençlere orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum.

OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

*Bunlar masum bir ayaklanma hadisesi değildir ciddi manada perde arkasında Soros türü bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı içerideydi bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. *46 kamu binası ile 231 polis aracı ve 44 ambulans kullanılamaz hale getirilmiştir. Vatandaşlarımıza ait 201 araç yağmalanmıştır. 697 güvenlik polisimiz yaralanmıştır 1 polisimiz şehit olmuştur. *Gezi olaylarının Türkiye’ye doğrudan maliyeti 1,4 milyar dolar iken dolaylı maliyeti ise 100’lerce milyar doları bulmuştur. İşsizliğin çift haneye çıkması da enflasyonun zıplaması da aynı dönemde gerçekleşmiştir.

“İDLİB HAREKATI BİR AN MESELESİDİR”

*Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya’da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. *İdlib harekatı bir an meseledir. Ne pahasına olursa olsun İdlib’i hem Türkiye hem de bölge halkı açısından güvenli bir yer haline dönüştürmekte kararlıyız.