Cumhurbaşkanı Erdoğan, kıdem tazminatına ilişkin yaptığı açıklamada, işçi ve işveren sendikalarına tepki göstererek, "Niye kendi aranızda bunu çözmüyorsunuz, bizi zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi'nin "Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü" merasiminde konuştu. Kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, işveren ve işçi sendikalarına tepki göstererek, "Niye kendi aranızda bunu çözmüyorsunuz, bizi zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?" diye konuştu.

"NİYE KENDİ ARANIZDA BU İŞİ ÇÖZMÜYORSUNUZ?"

"Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen bir ferdi olarak en başta görevimizdir" diyen Erdoğan işçi ve işveren sendikalarına anlaşma sağlayamadıkları için tepki gösterdi. "Kendi aranızda halledip bunu eğer kabine halletsin diyorsanız ha burada art niyet vardır. Kusura bakmayın!" diyen Erdoğan açıklamalarına, şöyle devam etti: "Böyle bir art niyete ne cumhurbaşkanı olarak şahsın ne de kabinemiz alet olamayız. Niye kendi aranızda bu işi çözmüyorsunuz? Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz? Kendi aranızda halledemeyip bizleri işçimizin ve işverenin karşısında zor duruma düşürmek veya kötü durumda bırakmak mı istiyorsunuz? Bugüne kadar attığımız her adımda nasıl emekçi kardeşlerimizin yanında yer almışsak bu konuda da aynı şekilde devam edeceğiz."

"YEREL YÖNETİMLER HASSASİYET GÖSTERMEDİ"

"Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın (Ergene) korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi" diye Erdoğan, "Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı'nı devreye aldık. 1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinen 24'ü hizmete girdi" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki Ağustos ayında faaliyete başlayacağını söyleyerek, "(Tünel açma makineleri) Türkiye, dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir. İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı (Ergene Havzası Eylem Planı) yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik" diye konuştu.

"AVRUPA'NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz. Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız. Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri'nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız. Sanayi tesislerimizin büyük bir kısmı salgın döneminde de üretimlerini sürdürdü."