AKP'nin Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aliyev kardeşimle görüştüm. İşgal altındaki bölgeleri geri almak için yürüyorlar" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Emmanuel Macron'un İslam'la ilgili söylemlerini eleştirerek, "Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kayseri 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kadir Has Stadyumu'nda düzenlenen kongrede konuşan Erdoğan, "Bu sabah Aliyev'le görüştük. Şu anda Azerbaycanlı kardeşlerimiz işgal altındaki topraklara doğru yürüyorlar. Geri almaya başladılar" ifadelerini kullandı.

"KİMSENİN TOPRAĞINDA, KAYNAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK"

"Koronavirüs salgını ile birlikte gelişmiş denilen devletlerin bırakın dünyayı yönetmeyi kendi vatandaşlarına bile faydası olmadığını gördük. Sömürülen bölgelerin yıldızlarının hızla parladığını görüyoruz. Türkiye bu hercümerç içinde hak ettiği yerini alıyor. Kendimizi bulmamızın sebebi tamahkarlığımız değil asırlardır gasp edilen hakkımıza sahip çıkmamızdır. Bizim kimsenin toprağında, kaynaklarında gözümüz yok. Sadece kendimizin ve kardeşlerimizin haklarını savunmaya çalışıyoruz.

"SURİYE'DE TERÖR BATAĞINI KURUTACAĞIZ"

Suriye'nin Irak sınırı tarafında yeni bir terör oluşumu gayretlerini görüyoruz. Bakıyorsunuz orada bir terör devleti kurma gayreti var. Açıkça söylüyorum. Türkiye sınırlarının dibinde böyle bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir. Ne gerekiyorsa yapacak ve o terör bataklığını kurutacağız. Bu konunun müttefiklikle, diğer alanlarda işbirliği ile ilgisi yok.

"DOĞU AKDENİZ'DE PLANLARIMIZI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın ve Rum kesiminin şımarıklıklarına teslim olmak yerine haklının yanında bulunmak gerekiyor. Karşımızdakiler hakka ve hukuka göre hareket edene kadar kendi planlarımızı hayata geçirmekte kararlıyız.

"BU MACRON DENİLEN ZATIN MÜSLÜMANLARLA DERDİ NEDİR?"

Bu Macron denilen zatın Müslümanlarla derdi nedir? Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir. Öncelikle bir akli noktada kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şe kazandırmaz. Seçimlerde akıbetini göreceğiz. Fransa'ya bir şey kazandıramadı ki kendisine bir şey kazandırsın. Bizim ilkeli tavırlarımız bundan sonra da aynen devam edecektir.

"AZERBAYCAN'A HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Azerbaycan'daki felaketlerin arkasında bunlar var. Bu işgallerin arkasında bunlar var. Minsk üçlüsü içinde yer alıyorsun bugüne kadar ne yaptınız? İşgalden Azeri topraklarını kurtardınız mı? Ermenilere gönderdiğiniz silahlarla barış tesis edeceğinizi sanıyorsunuz. Türkiye dürüst olarak kardeşlerinin yanında yer almaya devam edecektir. Ermenilerin saldırısı ile başlayan çatışmalar, Azerilerin işgal altındaki toprakları kurtarma mücadelesine dönüşmüştür. Azerbaycan'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

"ALMANYA'DA İSLAM DÜŞMANLIĞI YAPILDI"

Almanya'da bir camiye saygısız bir şekilde yapılan baskının bir izahı olamaz. Bunun adı düpedüz İslam düşmanlığıdır. Bunlarda özgürlük diye bir şey yok. Güya özgürlüğün kalesi Fransa'da peygamber efendimize hakaret eden karikatürlerin binalara yansıtılması en hafif tabirle bayağılıktır. Bunun adı özgürlük değil, İslam düşmanlığıdır. Aynı zamanda Türk düşmanlığıdır. Batılı için Müslüman Türk'tür. Aynı şekilde Türk Müslüman'dır. Avrupa'daki 6 milyonu aşkın vatandaşımızın ve Müslüman toplumun tamamının huzur içinde yaşaması için elimizden gelen gayreti göstermekte kararlıyız."