Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili, "Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı" sözleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhurbaşkanı sıfatıyla, İsmet İnönü’yü de Başbakan sıfatıyla hedef aldığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

"ATATÜRK VE İNÖNÜ'YÜ HEDEF ALIYOR"

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Erdoğan’ın Ayasofya ile ilgili “Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı” sözlerine suç duyurusunda bulundu. HKP, Erdoğan’ın konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhurbaşkanı sıfatıyla, İsmet İnönü’yü de Başbakan sıfatıyla hedef aldığını ileri sürerek, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a Aykırılık ve TCK’nin 257’inci maddesi “Görevi Kullanma” suçlamalarında bulundu.

"SEÇİM KAYBEDİNCE DİN ALIP DİN SATIYORLAR"

Suç duyurusunun ardından HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina, Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, "Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kuvayi Milliye’nin önderleri Silah Arkadaşlarını tarihe ihanet ve hukuka aykırı bir karar almakla suçlamıştır. Bu tamamen hukuksuz, mesnetsiz bir ithamdır. Bugün AKP’giller hızla halkın desteğini kaybetmektedir. Seçimleri, en son bildiğimiz gibi kaybetmişlerdi. Bu yüzden yeniden din alıp din satmaya sarılmışlardır. Bu yüzden bizim amacımız, hem bunu teşhir etmek hem de antiemperyalist birinci Kurtuluş Savaşımızın önderi Mustafa Kemal ve Kuvayi Milliye önderlerinin mirasına sahip çıkmaktır. Bu nedenle bugün bu suç duyurusunda bulunduk" dedi.