Adana’da, Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmasını engellemeye çalıştığı iddiasıyla tutuklanan ve bugün serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım, "Biz gençlik örgütleri olarak yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı, Vefa Grubu Üyesi Eren Yıldırım'ın serbest bırakılmasının ardından ilk açıklamasını evinde yaptı. Adana'da kaymakam korumasının silah çektiği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesi sonrası tutuklanan CHP Adana Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım hakkında verilen tahliye kararının ardından bugün cezaevinden tahliye oldu.

EREN YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA: "DEVAM EDECEĞİZ"

Anka'da yer alan habere göre, CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım tahliyesinin ardından, “Türk adaletine olan güvenim tamdır. Tüm suçlamaların düşeceğine ve beraat edeceğime inanıyorum. Biz gençlik örgütleri olarak yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

KORUMA SOYLU’YU YALANLADI: “SİLAH ÇEKTİM, MERMİYİ NAMLUYA SÜRDÜM”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana’da CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım’ın tutuklanmasına neden olan olaya ilişkin konuşmuş ve Kaymakamın korumasının silah çektiği görüntüleri yalanlayarak, “Bir silah hadisesi filan yok. Böyle bir görüntü de böyle bir durum da yok” demişti. Ancak Eren Yıldırım için hazırlanan iddianamede, Yüreğir Kaymakamı Ozan Bingöl’ün korumasının Yıldırım’a silah çektiğini itiraf ettiği kaydedildi.