İstanbul Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi yakınlarında bir grup, araçlarla konvoy oluşturup Azerbaycan bayraklarıyla dolaşarak korna çaldı.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ nedeniyle başlayan çatışmalar sürerken, bugün İstanbul Kumkapı'da Ermeni Patrikhanesi yakınında Azerbaycan'a destek adı altında bir gösteri yapıldı. Duvar'ın aktardığı habere göre, görüntülerde Azerbaycan bayraklı arabalardan oluşan bir grubun konvoy oluşturup Kumkapı'da gezdiği ve Ermeni Patrikhanesi'nin yakınından geçtiği görülüyor. Kumkapı'da Patrikhane binasının yanı sıra çok sayıda Ermenistanlı göçmen ile başka ülkelerden de göçmenler yaşıyor.

"ERMENİSTANLI GÖÇMENLERİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANMALI"

Gazeteci-yazar Rober Koptaş, sosyal medya hesabından patrikhane yakınındaki gösteriye ilişkin yaptığı açıklamada, "Patrikhane Kumkapı’da, doğru ama ondan daha önemlisi, orada çok sayıda Ermenistanlı göçmen yaşıyor. Bu yapılan daha çok onlara verilmiş bir gözdağı gibi görünüyor bana. Çok tehlikeli! O insanların can güvenliği mutlaka sağlanmalı ve kötü bir şey yaşanmasının önüne geçilmeli" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/roberkoptas/status/1310626432255696896