Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'a ait şirkete İstanbul'da 172 bin metrekarelik arsa ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla, İstanbul’un Silivri ilçesindeki 172 bin metrekarelik alan, Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait Maxicells İlaç Sanayii A.Ş.’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi. T24'ün aktardığı habere göre, iktidara yakınlığı ile bilinen iş insanı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’a ait olan 10 milyon TL sermayeli şirket ile ilgili karar, Resmi Gazete’de şöyle yayınlandı: "İstanbul ili, Silivri ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alan, Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine münferit yatırım yeri olarak tahsis edilmiştir. Söz konusu yatırımcı tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırılacak tutar, sabit yatırım tutarının binde biri olarak belirlenmiştir."

SGK, SAĞLIK BAKANLIĞI VE KIZILAY İLE PROTOKOL İMZALAMIŞTI

Murat Sancak 2017 yılında; SGK, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’la ‘plazmadan yerli ilaç üretme tesisi kurmak’ için protokol imzalamıştı. Maxicells tarafından hazırlatılan proje tanıtım dosyasında Silivri’deki araziye inşa edilecek fabrikanın maliyetinin 4,7 milyar TL’yi bulacağı ifade edilmişti. Söz konusu ihale kapsamında Türkiye'de beş kan toplama merkezi kurulması gerekirken üç yıllık sürede toplama merkezi için bir girişimde bulunulmamıştı. Aynı firmanın; Avrupa'dan Türkiye'ye bir yıldan az kullanım ömrü olan kan ürünü sokulmasının yasak olmasına karşın; proje kapsamında kullanım ömrü üç ay olan ürünleri ithal ettiği ortaya çıkmıştı.