İstanbul Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi genel yoğun bakım ünitesinde çalışan Hasan Ecevit koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

44 yaşında koronavirüsten vefat eden Hasan Ecevit’in kronik bir rahatsızlığı bulunmadığı öğrenildi. Evli ve 2 çocuk babası Hasan Ecevit, Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık memuru olarak görev yapıyordu. Hasan Ecevit'in sosyal medya hesaplarından #EvdeKal çağrısı yaptığı da öğrenildi. Koronavirüse yakalanan ailenin diğer fertlerinden bazılarının iyileşerek taburcu olduğu, bir kısmının tedavisine ise devam edildiği öğrenildi. 44 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Hasan Ecevit'in 62 yaşındaki babası Mehmet Ecevit de 7 Nisan'da hayatını kaybetmişti.

"KENDİMİZİ ÖNEMSİZ HİSSETTİK"

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık emekçilerine ayrılan ek ödeneği bekleyen çalışanlar, tüm personelin bu ödenekten yararlanmayacağını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Hasta bakıcı olarak çalışan ve ek ödenekten yararlanamayan bir kişi, “Tüm dünyanın savaştığı bir hastalık ile her gün yüz yüze gelen bizler bu ödenekten yararlanamadığımızı öğrenince kendimizi önemsiz hissettik” dedi. Konuya ilişkin konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden ise, “Biz sağlık çalışması ekip işi diyoruz ve bu ekipteki her bir arkadaşımızın emeği çok kıymetlidir. Halka bir yerden kırıldığında hizmet aksar. Bu ödenek tüm sağlık emekçilerinin hakkıdır ve şu anda hastanede çalışan herkese bu ücretin verilmesi gereklidir” demişti.