İletişim Başkanı Altun, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü'nün Rektör Bulu'nun kararıyla kapatıldığını duyurdu. Altun konuya ilişkin "Kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur" paylaşımında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü'nün kaldırıldığını ve yapılan eylemlerin "bundan ibaret" olduğunu ileri sürdü. Altun'un paylaşımının altına pek çok sosyal medya kullanıcısı itirazda bulunarak durumun manipüle edilmeye çalışıldığını söyledi.

ONLARCA ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Boğaziçi Üniversitesi'nde eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğe atanmasıyla başlayan Boğaziçi Üniversitesi'nde dün okulun Güney Kampüs'e yüzlerce polis girdi. Polis, kampüste Bulu'yu ve gündüz yapılan eylemde arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden 159 öğrenciyi gözaltına aldı.

ADAYLIK STATÜSÜ MELİH BULU TARAFINDAN KALDIRILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Boğaziçi Üniversitesi’ndeki LGBTİ Çalışmaları Aday Kulübü’nün adaylık statüsünün Melih Bulu tarafından kaldırıldığını açıklayarak yaşananların bundan ibaret olduğunu savundu.

"MEŞRU BİR TASARRUFTA BULUNMUŞTUR"

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kulübün adaylık statüsü kaldırıldığı için rektörlük binası önünde eylem yaptığını iddia eden ve “Kutsal değerlerimizi ayaklar altına almaya çalışanlara karşı üniversite yönetimi meşru bir tasarrufta bulunmuştur” diyen Altun, “Olayın bundan ibaret" ifadesini kullandı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Altun'a tepki gösterdi. https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1356376069557907456?s=20