İstanbul Boğazı'ndaki kamu arazilerinde inşa ettiği yapılar İBB tarafından yıkılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatı Sezgin Tunç, müvekkilinin Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE DAVETİYE ÇIKARILDI"

Müvekkilinin kamu arazisine kaçak yapı inşa ettirdiği haberlerinin asılsız olduğunu söyleyen Tunç, "Arsa üzerindeki bahçe düzenleme çalışması dışında iddia edildiği gibi herhangi bir yapılaşma da söz konusu değildir" dedi. Tunç, "İBB yönetimi tarafından yine kanuna aykırı bir şekilde hiçbir tebligat ve bildirim yapılmadan müvekkilin ikametgahına belediye ekipleri gönderilmiş, özel hayatın mahremiyeti hiçe sayılarak ikametgahından görüntüler alınmış, basına servis edilmiş, evine ait fotoğraflar ve açık adresi söz konusu gazetede adeta hedef göstermek maksadıyla yayınlanmıştır" dedi.

KAFTANCIOĞLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Açıklamada CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun müvekkili Fahrettin Altun'u hedef gösterdiğini iddia eden Tunç, "CHP İl Başkanı kasıtlı olarak açık ihale sürecini çarpıtmaya çalışmıştır ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açık ihale tarihlerini zikretmemiştir. Bu iftira ve itibarsızlaştırma girişimine karşı müvekkil adına, CHP İstanbul İl Başkanı ve ilgili il meclis üyeleri aleyhine işledikleri iftira ve suç isnadı fiilleri ile siyasi ahlaktan yoksun ithamları nedeniyle suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.