Sunucu Fatih Portakal’ın çiftliğine kiremit cezası verildi. Portakal, "'Kaçakçı' diyerek haber yapılan arazimde yıkım gerçekleşti! Ne mi oldu? Kiremit cezası verildi" ifadelerini kullandı.

Sunucu Fatih Portakal’ın İzmir Seferihisar’da 2015 yılında kurduğu çiftliğinde, kaçak yapılaşmaya gidildiği şikayeti üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda ‘kiremit’ cezası verildi.

"KOMİK AMA GERÇEK"

Söz konusu cezayı Portakal, bugün Twitter hesabından paylaşım yaparak duyurdu. Fatih Portakal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "'Kaçakçı' diyerek haber yapılan arazimde yıkım gerçekleşti!!! Ne mi oldu? KİREMİT CEZASI verildi. 4 tarafi açık, garaj olarak kullanılan yerin sadece kiremitlerinin toplanmasina karar verildi. Suç unsurları da imha edildi. Komik ama gercek. Eski ve yeni hali. Hangisi güzel?"

İNCELEME RAPORU ÖNCE YANDAŞ MEDYAYA VERİLMİŞTİ

İktidar yanlısı haber siteleri, 8,3 dönümlük çiftliğin inceleme raporuna ulaşıldığını ve ağaç kolonlar üzerine dikilen, çatısı kiremitlerle kapatılan 40 metrekarelik kaçak sundurmanın yıkılacağını iddia etmişti. Talep ettiği halde kendisine verilmeyen inceleme raporunun yandaş medyaya sızdırıldığını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soran Portakal, evinin üstünde drone uçurulup özel mülkünün dikizlenmesiyle ilgili de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne ve Emniyet’e şikayette bulunduğunu duyurmuştu. https://twitter.com/fatihportakal/status/1268766256032821259