Geçtiğimiz günlerde ölüm listeleri olduğunu söyleyerek muhalifleri tehdit eden Fatih Tezcan'ın kurduğu Telegram kanalında hedef gösterdiği Fırat Erez ve Taylan Kulaçoğlu bugün gözaltına alındı.

Fatih Tezcan'ın hedef gösterdiği ve sosyal medya linci örgütlediği iki kişi de gözaltına alındı. Fatih Tezcan bir süredir kendisinin kurduğu bir Telegram kanalından AKP karşıtlarına yönelik sosyal medya operasyonlarını yönettiğini söylemişti. İsimsizler Hareketi'ni hedef gösteren Tezcan, "Bizim Analiz Merkezi ile yaptığımız işi kıskanan CHP'liler yapıyor" demişti.

ÖNCE EREZ SONRA KULAÇOĞLU

Tezcan, önce Taylan Kulaçoğlu'nu ve İsimsizler Hareketi'ni işaret ederek sosyal medyada linç başlattı. Lincin ardından AKP'ye yakın basın kuruluşları Kulaçoğlu ve İsimsizler Hareketi hakkında hedef gösteren haberler yapmaya başladı. Sonrasında Fırat Erez'i Telegram kanalında hedefe koyan Tezcan, Erez'in sabah saatlerinde gözaltına alınmasıyla birlikte Telegram kanalına, "Elinize sağlık artık gerisi emniyetin işi" mesajını attı. Tezcan'ın hedef gösterdiği ve haklarında sosyal medya operasyonları düzenlediği iki kişinin de gözaltına alınması "Emniyet'i Tezcan mı yönetiyor?" sorusunu akıllara getirdi.

KULAÇOĞLU GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA YAPILAN PAYLAŞIM

Fatih Tezcan'ın Telegram Kanalı'nda Kulaçoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından "Siber Türk'ün gücünü göreceksiniz" paylaşımı yapıldı.