'FETÖ' şüphelileri ile kamu görevlileri arasında bağlantı kurduğu öne sürülen emlakçı Ahmet Kıntaş’ın, takipsizlik kararı karşılığında 'FETÖ' şüphelilerinden aldığı parayı, trafikte rolü bulunanlara dağıttığı ileri sürüldü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, cumhuriyet savcısı İsmet Bozkurt’un ve cumhuriyet savcısı Lütfi Karabacak’ın açığa alındığı 'FETÖ davalarında rüşvet soruşturmasının detayları ortaya çıktı. Soruşturma, hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” üyeliği suçundan dosyası bulunan Osman Sarı’nın şikâyetiyle açıldı. Sarı, FETÖ şüphelileri ile kamu görevlileri arasında emlakçı Ahmet Kıntaş'ın, "Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var. Senin davanı 2-3 güne çözeriz. Bu davanın hallolması için 200 bin TL para vermen gerek" diyerek aracılık yaptığını ileri sürüyor. Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, 'FETÖ' şüphelileri ile kamu görevlileri arasında bağlantı kurduğu öne sürülen emlakçı Ahmet Kıntaş’ın, takipsizlik kararı karşılığında 'FETÖ' şüphelilerinden aldığı parayı, trafikte rolü bulunanlara dağıttığı belirlendi. 3 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, cumhuriyet savcıları İsmet Bozkurt ve Lütfi Karabacak açığa alınmıştı. Ayrıca şüphelilerin ifadelerinde İstanbul Adliyesi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı A.O. ve Yargıtay tetkik hakimi M.Ü’nün de adının geçtiği öğrenildi.

SORUŞTURMA DOSYASINI KAPATMAK İÇİN PARA İSTENİLDİ

İstanbul Adliyesi’ni sarsan “FETÖ borsası” soruşturması, hakkında “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” üyeliği suçundan soruşturma dosyası bulunan Osman Sarı’nın 3 Aralık 2018’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuruyla başladı. Sarı, Bayrampaşa’da bulunan iş yerine gelen avukat Dilek Buğday Bayram ve eşi Abdülkadir Bayram’ın kendisi hakkında bulunan 'FETÖ' soruşturma dosyasını kapatmak karşılığında para istediklerini belirterek şikâyetçi oldu.

DAVA İÇİN 200 BİN TL

Bu şikâyetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şüphelilerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında teknik ve fiziki takip sonucu Osman Sarı’nın avukat Dilek Buğday Bayram’ın ofisinde organizatörlüğünü yapan emlakçı Ahmet Kıntaş ile buluştuğu belirlendi. Kıntaş’ın buluşmada Sarı’ya “Hakkındaki iddialar çok ciddi. Yüksek ihtimalle hüküm alabilirsin. Eğer biz yardım edersek bu işi çözeriz. Adliyede çok sayıda tanıdıklarımız var. Senin davanı 2-3 güne çözeriz. Bu davanın hallolması için 200 bin TL. para vermen gerek. Bunun 40 bin TL.’si bize kalacak. Geri kalan miktarını ise adliyedeki bağlantılarımıza göndereceğiz” teklifinde bulunduğu tespitine yer verildi. Soruşturmanın devamında 12 Aralık 2018 günü Ahmet Kıntaş’ın WhatsApp üzerinden şikâyetçi Osman Sarı’ya şüpheli olduğu soruşturmaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına dair karar evrakının fotoğrafını gönderdiği, “Merhaba Osman Bey, öğleden sonra başsavcı vekilinin onayı da tamam olarak göndereceğim” şeklinde mesaj attığı da tutanaklara geçti. Giderek genişletilen soruşturma kapsamında polis memuru O. Ö’nin yanı sıra Fırat Taştemur’un da aralarında bulunduğu 6 ismin de emlakçı Kıntaş ve avukatlarla irtibatlı oldukları ve suça yönelik görüşmeler yaptıklarının tespit edildiği, bu isimler hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı alındığı kaydedildi.

PARA KARŞILIĞI POLNET BİLGİLERİ

Van’da görevli olan polis O. Ö’nin 'FETÖ' şüphelilerine ait POLNET bilgilerini Kıntaş’a gönderdiği ve karşılığında para aldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında şüpheliler Ahmet Kıntaş, Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram, Murat Ayyıldız isimli şahıslar gözaltına alındı. Dilek Buğday Bayram, Abdülkadir Bayram etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini söyleyerek Emniyet’te ifade verdi. Organizasyonun perde arkasında Ahmet Kıntaş’ın olduğunu belirten Bayram çifti, Fırat Taştemur aracılığıyla kamu görevlileriyle bağlantı kuran Kıntaş’ın elde edilen geliri pazarlık trafiğinde rolü bulunanlara dağıttığını anlattı. Tutuklama talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan şüphelilerin verdiği ifadeler üzerine soruştuma savcılara uzandı.

FATMA ŞAHİN "İMAM" GÖNDERMİŞ

AKP’nin Afyonkarahisar Belediyesi başkan adayı Mehmet Zeybek, “Fatma Şahin Aile Bakanı idi, beni aradı. ‘O kuruma Denizlili bir imam arkadaşı veriyorum’ dedi. Ben imam deyince, cami imamı zannettim. Meğerse farklı bir imammış” dedi. Yerel Kanal 3 televizyonunda yayımlanan “Dobra Dobra” isimli programa katılan Zeybek, 2009’dan 2014 yılına dek AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, FETÖ’cü atamalarında dayatmalar yapıldığını anlattı. Dönemin vali ve Emniyet müdürlerini de suçlayan Zeybek, “Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı idi, beni aradı. ‘O kuruma Denizlili bir imam arkadaşı veriyorum’ dedi. Ben imam deyince, cami imamı zannettim. Meğerse farklı bir imammış. Arkadaş geldi, öğrencileri farklı yerlere yönlendirmeye başladı. Yurtlarda kalan öğrencileri, kendi yerlerine götürmeye kalktı” ifadelerini kullandı. Zeybek, Afyon Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndaki FETÖ kadrolaşmasına karşı verdiği ‘mücadeleden’ örnekler de verdi.