FETÖ ile bağları gerekçe gösterilerek görevden alınan 26 hakim ve savcıdan 19'u, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında göreve getirilmiş.

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan 26 hakim ve savcıdan 19'unun darbeden sonra göreve getirildiği ortaya çıktı.

ÖNCE GÖREVDEN ALINDILAR SONRA İADE EDİLDİLER

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 26 hakim ve savcıyı görevden aldı. Bu savcılardan 19'unun ise darbeden sonra göreve getirildikleri ortaya çıktı. Görevden alınan hakim ve savcıların FETÖ bağı hakkında dosyalarda şu şekilde ifadeler yer aldı: "Çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları.”

FETÖ'CÜLER YENİDEN Mİ GÖREVLENDİRİLİYOR?

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, açığa alınan 26 hâkim ve savcıdan 19’u 15 Temmuz darbe girişiminin ardından göreve başladı. Darbe girişiminin ardından yaklaşık 4 bin hâkim ve savcı, FETÖ gerekçesiyle meslekten ihraç edilirken bu tarihten sonra alınanlar ayrıntılı güvenlik soruşturmasından geçirilmişti. HSK, hâkim adaylarıyla ilgili sadece Emniyet İstihbarat’tan değil, MİT’ten de kapsamlı araştırma raporu alınmıştı. Buna karşılık, darbe girişiminin ardından hâkim ve savcı yapılanların arasından halen FETÖ şüphesi taşıyanların yer alması akıllarda soru işaretlerine neden oldu.