Fransa’da “BarakaCity” adlı kuruluşun, 'radikal İslam fikirlerini yaymak' suçlamasıyla kapatılmasının ardından derneğin başkanı İdriss Sihamedi, kendisi ve BarakaCity ekibi adına Türkiye'ye siyasi mülteci başvurusu yapmak istediğini açıkladı. Göç İdaresi yanıt verdi.

Fransa’da lise öğretmeni Samual Paty'nin başı kesilerek öldürülmesinin ardından ülkede radikal hareketlere yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonlarda başkent Paris’te “BarakaCity” adlı kuruluşun, 'radikal İslam fikirlerini yaymak' suçlamasıyla kapatılmasına karar verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Derneğin kapatılmasının ardından dernek başkanı, İdriss Sihamedi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek kendisi ve BarakaCity ekibi adına Türkiye'ye siyasi mülteci başvurusu yapmak istediğini açıkladı. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, BarakaCity hakkında "Nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı" bilgisini vermişti.

"ERDOĞAN'DAN KENDİM VE EKİBİM İÇİN SİYASİ SIĞINMA TALEP EDİYORUM"

BarakaCity kuruluşu başkanı Sihamedi, dün sosyal medya hesabı üzerinden "Emmanuel Macron hükümetinin yalanlarının ardından, insani yardım ve insan hakları STK’larının kapatılmasıyla ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendim ve ekibim için resmen 'siyasi sığınma' talep ediyorum" paylaşımını yaptı.

"BARAKACITY, TERÖR EYLEMLERİNİ MEŞRULAŞTIRMAKTAN ZEVK ALDI"

ANKA'da yer alan habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan kararnamede hükümet tarafından radikal İslamcı hareketlerle ilişkileri ve terör eylemlerini meşrulaştırmak ve radikal İslam fikirlerini yaymakla suçlanan “BarakaCity”nin kapatılmasının kararlaştırıldığı açıklandı. Bakan Darmanin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kapatma kararnamesini yayınlayarak kararı şu şekilde duyurdu: "BarakaCity derneği bu sabah Bakanlar Kurulu'nda feshedildi. Sunduğum kararnamede detaylandırıldığı üzere, BarakaCity, nefreti körükledi, radikal İslamcı hareketle ilişkileri sürdürdü, terör eylemlerini meşrulaştırmaktan zevk aldı." Fransız basını, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, kuruluşun kapatılmasını "terörizmle mücadelede önemli bir adım" olarak değerlendirdiğini yazdı. GÖÇ İDARESİ TWİTTER'DAN YANIT VERDİ İdriss Sihamedi'nin iltica başvurusuna Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Yanıtta, "Siz ve meslektaşlarınız kurumumuzu adınız ve soyadınız, kimlik bilgileriniz ve pasaport numaraları dahil iltica başvurusu dilekçelerinizle kişisel olarak kullanmanız durumunda başvurunuz değerlendirilecektir" denildi.