Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs verilerini açıkladı. Son verilere göre ölü sayısı 1403'e, vaka sayısı ise 65 bin 111'e yükseldi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüs (Covid-19) salgınının bilançosu Türkiye’de de ağırlaşmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili güncel verileri açıkladı. Covid-19 nedeniyle bugün 107 kişi hayatını kaybederken, son 24 saatte tespit edilen vaka sayısının da 4062 olduğu belirtildi. Bugün yapılan test sayısı 33 bin 070, bugün iyileşen kişi sayısı ise 842 oldu. Öte yandan toplam test sayısı 443 bin 626, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1809, toplam entube hasta sayısı 1087 ve toplam iyileşen hasta sayısının ise 4799 olduğu aktarıldı.

"Türkiye'de en fazla vaka sayıya ulaşma hızı 4. haftada oldu"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar: "Bir salgının aşamaları hakkında kesin ifadeler kullanılamaz, şu ana kadar aldığımız bazı sonuçlar Türkiye'nin en az kayıpla aşacağına işaret ediyor. Türkiye’de dördüncü haftada vaka artış hızı düşüşe geçti. Virüsün yayılma gücüne karşı şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başladık. Bu nasıl oldu? Bugünün gündemi bu. Bu durum ağırlıklı filyasyonla oldu. Bildiğiniz gibi bulaşıcı bir hastalıkla ilgili temas zincirinin tanımlanmasının adıdır. Vaka artış hızının düşüşe geçmesini böyle sağladık. Başka hiçbir ülke böyle uygulamıyor. Pozitif tanı konan hastaların her birinin son üç günde temas ettiği kişilere ulaşıp onları taramaya çalıştık."

"Sokağa çıkma yasağının etkisini hep birlikte göreceğiz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa çıkma yasağına karşı ilk defa açıklama yaptı. Koca açıklamasında, "Geçtiğimiz hafta sonu alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından yaşananların etkisini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca sokağa çıkma yasağının ardından "istifanın eşiğine geldi" iddialarına dair ise, "Sağlık ordumuzla kendimizi koronavirüs ile mücadele etmeye adamış durumdayız. Başka bir şey söz konusu olamaz" dedi.