İzmir Enternasyonal Fuarı salgına rağmen kapılarını bu yıl 89’uncu kez açtı. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Tabip Odası “Kaygılıyız, fuarın açılma kararından vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı salgına rağmen kapılarını bu yıl 89’uncu kez açtı. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Tabip Odası “Kaygılıyız, fuarın açılma kararından vazgeçmeye davet ediyoruz” dedi. BirGün'de yer alan habere göre, günlük vaka ve vefat sayılarının arttığı belirtilen açıklamada, “Sonbahara girerken ülke olarak Sağlık Bakanlığı’nın da kabul ettiği gibi birinci dalganın ikinci pikini yaşamaya başladık. İzmir’deki önceki aylara göre vaka sayılarındaki artış, gerek Sağlık Bakanı gerekse yerel otoriteler tarafından ifade edilirken, İzmir salgın açısından riskli iller arasında sayıldı” denildi.

"TOPLUMUN SAĞLIĞI GÖZ ÖNÜNDE TUTULMALI"

Fuarın açılmasıyla salgının daha da yayılabileceği vurgulanırken, “Daha önce ilimizde düğünler, spor ve bilardo salonlarının, sinemaların açılmasından dolayı duyduğumuz kaygıyı 4 Eylül tarihinde açılışı yapılan ve beş gün açık tutulacağı belirtilen, İzmir Enternasyonal Fuarı için de duyuyoruz. Birçok toplu organizasyon, salgının büyümemesi için iptal edilirken İzmir Enternasyonal Fuar’ının açılması bizi salgının yayılması açısından ciddi olarak kaygılandırmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesini, toplum sağlığını göz önünde tutarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılması kararının uygulanmasından vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.